BURSA - Arapça 'emmek, normal formuna getirmek' anlamlarına gelen ve Hz. Peygamberin (s.a.v) sürekli yaptırdığı ve yapılmasını tavsiye ettiği hacamat uygulamasının faydaları anlatmakla bitmiyor.

 

Geleneksel olarak boynuzla, cam kupalarla veya çağdaş aletler yardımıyla da yapılabilen hacamat, birçok hastalığa şifa oluyor.

 

Bursa'da hacamat yapan Burhan Güzelsöz, hacamatın faydalarıyla ilgili önemli bilgiler verirken özellikle hacamatın şifa niyetiyle değil sünnet niyetiyle yapılması gerektiğini söyledi. Kendisine her türlü rahatsızlıktan şikayetçi hastaların geldiğini dile getiren Güzelsöz, yapılan 3 veya 5 seanslık uygulamadan sonra Allah'ın (cc) izniyle büyük çoğunluğunun şifa bulduğunu ifade etti.

 

Güzelsöz, Allah Resulü'nün (s.a.v) da uyguladığı hacamatın baş dönmesi, baş ağrısı, migren, bel fıtığı, romatizma, bel ağrısı, varis ve vücut yorgunluğu gibi hastalıklara şifa olduğunu dile getirdi.

 

"Hacamat, kısaca vücutta hastalıklara neden olan kirliliğin Peygamber Efendimizin (s.a.v) de uyguladığı şekilde dışarı alınması işlemidir" diyen Güzelsöz, "Vücuttan atılan şeyler faydasız ve vücuda yük olduğu için atılır. Değişik nedenlerden dolayı vücudun belli noktalarında biriken toksinler dışarı alındığında vücudun bio-elektrik enerjisi ve aurası yoğunlaşır. Bu da daha az uyku ve daha dinç yaşam demektir" şeklinde konuştu.

 

Hacamatın başlıca faydaları hakkında bilgi veren Güzelsöz, "Baştan hacamat olmak; delilik, cüz zam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz, kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır.

 

Hacamat bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kırmızı kan hücrelerini (alyuvarları) büyüten kanı katılaştıran, dolaşımı bozan fazla asitleri hacamatla vücuttan dışarı atabiliriz. Kan ve dokulardaki gaz ve toksinleri atar. Ödemleri çözer. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kan üretimi ile görevli organları uyarır. Beyin fonksiyonlarını canlandırır. Ağrıları giderir. Hastalıkları önler. Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıkların ve bunun gibi tüm hastalıkların tedavisinde yardımcı olur. Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder. Çünkü hacamatın etkisi hemen zuhur eder" dedi.

 

Son olarak, maddi manevi her türlü sıkıntısı ve hastalığı olan herkesi hacamat olmaya davet eden Güzelsöz, hacamatın geçtiğimiz eski dönemlere kıyasla cerrahi müdahale olan ameliyattan bir farkının olmadığını dile getirdi. (Zeki Aras - İLKHA)