VAN - Konu ile ilgili bir açıklama yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan Mısır'da yaşanılan darbe sürecinin halk iradesine müdahale olmaktan çıkıp bir katliama dönüştüğünü ifade etti.

 

Birilerin iddia ettiği gibi ortada bir çatışmanın olmadığını, bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı vahşice bir operasyon yürütüldüğünü söyleyen Turhan, "General Sisi bir terör örgütünün elebaşı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bütün kadrolarımızı ve halkımızı meydanlara çağırıyoruz ve duyarlılık sahibi olan herkese sesleniyoruz. Önümüzdeki perşembe akşamı vicdanınızı, kumanyanızı, seccadenizi, ailenizi ve komşunuzu alarak meydanlara gelin diyoruz. Perşembe gecesi her şehrimizde bir Adevviye Meydanı oluşturalım istiyoruz" dedi.

 

Sisi İsrail'in hesabına çalışmaktadır
Mısır'daki darbenin ve katliamın Büyük Ortadoğu Projesini yürütebilmek için Mısır halkının iradesini kırmaya yönelik olduğunu belirten Turhan, "Mısır Ordusu maalesef İsrail'in varlığını teminat altına almak için ABD tarafından finanse edilen bir ordudur. Bu işbirlikçi generallerin ve siyasetçilerin Mısır'daki varlık sebebidir. General Sisi Mısır halkının hesabına değil Siyonist İsrail'in hesabına çalışmaktadır. Batının olup bitene ses çıkarmaması Anglosakson-Yahudi zihniyetinin normal bir tavrıdır. Mısır'da olup biteni batıya şikâyet etmenin de reel bir tarafı yoktur. Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, Yemen'de, Sudan'da ya da Somali'de yaşanan sıkıntılar batının bilgisi dışında değildir. Bizzat İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi batıdır. Müslümanlar için tek çözüm İslam Birliği'dir" şeklinde konuştu.

 

Program şöyle:
Program, perşembe akşamı açık havada iftar etkinliği ile başlayacak. Akşam namazının ardından AGD Şube Başkanlarının konuşması olacak. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatimler icra edilecek. Teravih namazı bitiminde Mısır'daki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınacak. Program katılımcı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşmalarının ardında ezgi ve marşlarla devam edecek. Yapılacak duanın ardından teheccüd namazı kılınacak ve program bu şekilde son bulacak.

 

Öte yandan Van'da yapılacak program ise Perşembe günü saat 02.00'de Hz. Ömer Camiinin önündeki Dabbaoğlu parkında olacak. (Fırat Arslan - İLKHA)