İtalyan başkentinde 1995'ten bu yana hizmet veren, 30 bin metrekare alana kurulu, 10 binden fazla inananı aynı anda ağırlayabilen ve bu özellikleriyle Avrupa'nın en büyüklerinden Roma Büyük Cami'nin Suriye asıllı imamı Dr. Nader Akkad, ramazanı, İtalya'da Ramazan Bayramı coşkusunu, ülkedeki Müslümanların durumunu değerlendirdi.

Ramazanın önemine işaret eden Akkad, "Mübarek ramazan ayı, tabii ki dünya genelindeki tüm Müslüman toplumu için önemli bir aydır. İtalyan Müslüman toplumu da bu dinin bir parçasıdır, dolayısıyla biz de bu mübarek ramazan ayının değerini ve faydalarını paylaşıyoruz. Tüm Müslümanların her yıl beklediği aydır. Bu ay, Rabb'imizin affettiği aydır." dedi.

Akkad, ramazanın sona ermek üzere olduğunu ve Ramazan Bayramı'nı kutlamaya hazırlandıklarını belirterek, "Tabii ki bu mübarek ramazan ayı bayramla son buluyor. Biz Müslümanların dini bayramlarının manevi açıdan yoğun şekilde hissedilen dönemlerin ardından geldiğini biliyoruz. Ramazan Bayramı, ramazan ayından sonra, Kurban Bayramı da hac gününden sonra kutlanıyor." diye konuştu.