İstanbul Kadıköy`den sonra İzmir Konak`ta da, çevre sakinleri alkol alıp etrafı rahatsız edenlerden şikayetçi.
Yerel yönetimlerden dertlerine çare bulamayan ilçe sakinleri, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Yapılan başvurularda, Konak Maliyeciler Mahallesi`nde geceleri alkol alanların bölgeyi yaşanmaz hale getirdiği kaydedildi.

Zaman`ın iddiasına göre Meclis Dilekçe Komisyonu konuyu emniyete iletti. Emniyetten gelen cevapta, bölgede 5 ayda 175 asayiş olayı yaşandığı ve bu olaylarda 17 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği gerçeği ortaya çıktı. Cevap metninde, Maliyeciler Mahallesi`nin motorize ekipler tarafından sürekli kontrol altında tutulmakta olduğu belirtildi.

Alkoliklerden bıkan Konaklılar, sorunları için Meclis`in kapısını çaldı. Yapılan başvurularda, Konak Maliyeciler Mahallesi`nde geceleri alkol alarak çevreye rahatsızlık verenlerin, bölgeyi yaşanmaz hale getirdiği kaydedildi. Meclis Dilekçe Komisyonu, konuyu emniyete iletti. Emniyetten gelen cevapta, bölgede 5 ayda 175 asayiş olayı yaşandığı ve bu olaylarda 17 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği gerçeği ortaya çıktı. Bu olaylarda 160 şahıs hakkında işlem gerçekleştirildiği, bu şahıslardan 17`sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi. Cevap metninde, Maliyeciler Mahallesi`nin Asayiş Ekipler Amirliği`ne bağlı motorize ekiplerce sürekli denetlenmekte ve kontrol altında tutulmakta olduğu belirtildi. CHP`li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ilçesindeki benzer sorunun çözümü için bir süre ilçe merkezinde içkili mekanların kapanış saatini gece 00.00`a, tekel bayilerinin kapanış saatini ise 22.00`a çekmişti. Bu saatlerden sonra içki servisi ve satışının yasaklanması bölgede suç oranını da yüzde 60 azalttı.