BATMAN-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti İl Teşkilatının verdiği iftara katıldı.

 

Laviva Park'ta verilen iftara AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, eski milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri, kanaat önderleri, iş adamları, muhtarlar ve partililer katıldı.

 

Saat 19.00'da başlayan iftar programında ilk olarak İl Başkanı Murat Güneştekin söz alarak, katılımcılara geldikleri için teşekkür etti.

 

Daha sonra söz alan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Müslümanların Ramazanda birlik olarak hareket ettiklerini ve bunun devam etmesini diledi. Özdemir, Ramazan ayında zulümlerine devam eden tüm zalimlerin kahru perişan olmaları temennisinde bulundu.

 

Son olarak söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'a ve bölgeye yaptıklarını yatırımlardan örnekler vererek başladığı konuşmasında daha sonra çözüm sürecine değindi.

 

"Huzur olursa gelişme kaçınılmazdır"

Bakan Şimşek, çözüm sürecinin sağladığı huzur ortamıyla, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla yatırımların hızla artacağını belirterek, geçmişte bölgeye çok teşvikler verildiğini ancak arzulanan sonuçların elde edilemediğini söyledi.

 

Bölgede huzur ile birlikte kalkınmanın da artarak devam edeceğini anlatan Bakan Şimşek, "Bu bölgede huzur olursa gelişme kaçınılmazdır. Huzur için bizim oturup kardeşlik hukuku içerisinde, bin yıllık kardeşliği, birlikteliğimizi nasıl pekiştiririz yaklaşımıyla bu sorunu çözmemiz lazım. Bu konuda hükümet olarak, çok güçlü bir irade ortaya koyduk ve sonuna kadar bunu takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bölgede ve Ortadoğu'da, yüzyıl önce çok büyük bir oyun oynandığına işaret eden Bakan Şimşek, "Şimdi tekrar yeniden bir oyun oynanıyor. Türkiye ve Ortadoğu üzerinde büyük bir oyun oynanıyor, bir ve beraber olursak bu oyunu bozarız. Eğer demokrasi içerisinde temel hak ve özgürlükleri genişleterek, kardeşlik hukuku içerisinde Kürt sorununu çözerse bütün bölge için ilham kaynağı olur. Çünkü bu bölgede hiçbir ülke çok temel bir sorunu böyle bir çerçevede çözememiştir. Ortadoğu'da, Kafkaslar'da, Balkanlar'da hiçbir ülke bugüne kadar böylesine önemli bir sorunu demokrasi içerisinde çözememiştir. Ama biz çözersek bölgede ilham kaynağı olur ve oyun bozulur. Bunun mesuliyeti hepimizin üzerindedir" ifadelerini kullandı.

 

"Çözüm sürecine sahip çıkalım"

Bakan Şimşek konuşmasının devamında, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması ile Doğu ve Güneydoğu'nun ülkemizin büyüme motoru olacağını dile getirdi.

 

Hep birlikte çözüm sürecinin sahiplenilerek bu sorumluluğun yerine getirilmesi gerektiğine değinen Bakan Şimşek, "Bu büyük bir sorumluluktur. Yine eğer bu sorunu bu çerçevede çözersek ben inanıyorum ki Doğu ve Güneydoğu, ülkemizin yeni büyüme motoru olacak. Son 10 yılda batı ile arayı her alanda kapattık. Kişi başı milli gelirde yüzde 36'lardan, yüzde 56'ya çıktık" dedi.

 

Bakan Şimşek konuşmasının sonunda Türkçe ve Kürtçe dillerinde katılımcıların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını kutladı.

 

İftar programı Kur'an'ı Kerim tilavetinin ardından ezanın okunması ve davetli 2 bin 500 kişinin iftarını yapmasıyla son buldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)