VAN- Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Van'a gelen Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Organize Sanayi Bölgesi'nde 51'i tamamlanan ve 11 tanesi devam eden tesisler için 17 milyon hibe desteğinin verildiğini ve 482 yeni istihdam sağlandığını kaydetti.

 

Amaçlarının tarım ve hayvancılığın sanayileşmesini sağlamak olduğunu aktaran Bakan Eker, "Tarımsal Destekleme projeleriyle ilk etapta 500 bin TL, daha sonra 600 bin TL sermayeli yetiştiricilerimize yüzde 50 hibe desteği verdik. Türkiye genelinde verdiğimiz desteklerle 4 bin tesis tamamlandı ve bu tesislerde 42 bin kişiye istihdam imkânı sağlandı. Bu bizim hükümetimizin 2006 yılında başlattığı bir projedir. Van'da da 11 milyon TL hibe ve 6 milyon TL'nin üzerinde de makine ekipman desteği verdik. Destek verdiğimiz tesislerden 51 tanesi tamamlandı, 1 tanesinin de çalışmaları devam ediyor. Buralarda 482 vatandaşımıza da iş imkanı sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

Bakanlık olarak yapılan teşvik ve desteklemelerinin bu güne kadar hiçbir dönemde yapılmadığını vurgulayan Bakan Eker, "Bölgede yıllardır hep sorunlarla uğraşıyorduk. Arzu ettiğimiz yatırımları getiremedik. Çünkü yatırımcılar güven, huzur ve güvenlik istiyor. Bir sorunumuz var bu sorun diğer sorunları kara bir gölge gibi kapatıyor. Terör meselesi, can güvenliği, huzursuzluk ve endişe vardı" diye konuştu.

 

"30 yıldır ilk kez bu kadar huzurlu bir ramazan yaşıyoruz"

Bir takım küçük eylemlere rağmen Türkiye'nin huzurlu günler yaşadığını ifade eden Bakan Eker, "30 yıldır ilk kez bu kadar huzurlu ve mutlu bir Ramazan yaşıyoruz ve bayrama hazırlanıyoruz. Bu meselenin barış içinde, konuşarak uzlaşarak halledilmesi, vatandaşların demokratik ve meşru taleplerinin yerine getirilmesi bizim temel hedefimiz" ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca burada Van Valisi Münir Karaloğlu ve Van Milletvekili Mustafa Bilici de birer konuşma yaptı.

 

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindekiler açılışlarını yaptıkları tesisleri gezdi.

 

Daha Bakan Eker ve beraberindekiler özel bir otelde Vasiad tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)