MARDİN - İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Dernekler Şube Müdürlüğü'ne atanan Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin, bir düğün salonunda iftar yemeği vererek ilçeye veda etti.

 

İftar sonrası düzenlenen geceye Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Salih Üstündağ, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Han Orhan, Emniyet Müdürü Cem Koray Kılıçkaya, Jandarma Komutanı J. Bnb. Yavuz Köse, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, muhtarlar ve bazı STK temsilcileri katıldı.

 

Konuşmasına: "İnsanlık medeniyet tarihinin ve Kuzey Mezopotamya'nın en eski merkezlerinden biri olan bu güzel kadim şehirde 3 yıldır siz Nusaybin halkına ve ülkemize hizmet etme gayesiyle geldim misafiriniz oldum." sözleriyle başlayan Girgin gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Girgin şöyle konuştu:

 

"Takdir edersiniz ki her misafirliğin bir sonu vardır ve güzel şehrinizdeki misafirliğim son buldu. Yazı işleri müdürümüzün ve Nusaybin halkının tayinimin çıkması sebebiyle hakkımdaki övgü dolu mesajları için çok teşekkür ediyorum. Ancak bizler Kaymakam olarak orkestra şefi gibiyiz o orkestra şefinin görevi koro içerisinde görev alan solistlerden, saz ustalarına kadar herkesin aynı ahenk içerisinde olmasını sağlamaktır. Bende bir orkestra şefi olarak bu güzel orkestrayı güzel bir şekilde yönetmeye çalıştım. Kamu kurum ve kuruluşlarının tam bir işbirliği ve koordinasyon ve uyum içinde halkımıza en iyi hizmeti sunması için gayret ettim. Bizler mesleğe başlarken ülkemizin her yerinde aynı şevk ve heyecanla görev yapma şuurunu benimseyerek yola çıkıyoruz. Atandığım bütün görevlerde olduğu gibi Nusaybin'de de devletimize ve milletimize hizmet etme hazzını ve sorumluğunu taşıyarak iyi niyetle, tarafsız, adil, dürüst ve verimli hizmet üretme gayreti içerisinde oldum. Nusaybin'de kaldığım süre içerisinde mesai arkadaşlarımla birlikte mesai kavramı gözetmeksizin çalışarak birçok ilki gerçekleştirdik. Özellikle eğitim alanında arsa problemlerinin çözümünde derslik eksikliklerinin giderilmesinde ve okullarımızın eğitim kurumlarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinde çok önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Devletimizin bana vermiş olduğu bu yüce görevimde bugüne kadar sizlerin misafiri oldum misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Eğer ki bir hattam olduysa kusurlarımın affını talep ediyorum. Şahsım olarak sizlere vermiş olduğum hizmet nedeniyle hakkımı helal ediyorum. Sizde bana olan haklarınızı helal etmenizi istiyorum."

 

Konuşmadan sonra Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen, Başsavcı Vekili Ali Han Orhan Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Zeki Can, Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Serkan Tekin ve Yazı İşleri Müdürü Siracettin Yenigün, Kaymakam Girgin'e plaket ve çeşitli hediyeler verdi. (Halil Akbalık - İLKHA)