HABER MRK - PYD eski eş başkanı İsa Huso Qamışlo`daki evinin önünde duran aracına yerleştirilen tahrip gücü yüksek bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken suikastın Esed Rejimi tarafından düzenlenmiş olabileceği belirtiliyor.
 
Olay Qamışlo kentinde sabah saat 06.00 sularında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, havanın sıcaklığı nedeniyle Korniş mahallesindeki evinin önünde park halinde bulunan arabasının yerini değiştirmek isteyen İsa Huso, aracının altına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Olayda bir kadın da hafif yaralandı.
 
Görgü tanıkları, suikastın aracın ön kısmına yerleştirilen tahrip gücü yüksek bomba ile gerçekleştirildiğini, patlamanın araç birkaç metre ilerledikten sonra meydana geldiği belirtti.
 
Olayı henüz üstlenen olmazken şehir halkı, suikastın PYD`nin bir iç sürtüşmesi sonucu yaşandığını dile getiriyor. Ancak bölgeden edinilen farklı bilgilere göre, bu suikastın Esed rejimi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine işaret ediliyor. Sebep olarak da, geçtiğimiz günlerde PYD Başkanı Salih Muslim`in İstanbul`a gelerek Türk dışişleri yetkilileri ile bir araya gelmesi ve bu görüşme sonrası Muslim`in Türkiye`ye ters düşmeyen olumlu açıklamaları gösteriliyor.
 
Öte yandanGarbi Mahallesinde bulunan Molla Kasım Camiine getirilen Huso`nun cenazesinin saat 18.00`de Türkiye sınırına yakın Delilo Mezarlığında defnedileceği belirtildi.
 
Resulayn ve Telabyad kentinde zaman zaman PYD güçleri ile El Nusra güçleri arasında çatışmalar yaşanmış, her iki taraftan da çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Bölgeden gelen son haberlerde, tarafların Türkiye arabuluculuğunda masaya oturduğu belirtiliyor. (Mahmut Özsoy - İLKHA)