HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından "İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedi`in ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin şahsında Mısır Milli Direniş Koalisyonuna ve tüm Mısırlı kardeşlerimize…" hitabıyla bir mesaj yayımlandı.

Cunta askerleri tarafında katledilen Müslümanlar için taziyelerin ifade edildiği mesajda, "Mısır`da darbeciler tarafından şehit edilen Müslüman kardeşlerimiz için Allah`tan rahmet ve yaralılar için acil şifalar diliyoruz. Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer liderler başta olmak üzere mazlum tüm kardeş Mısır halkına taziyelerimizi bildiriyor ve acılarını yüreklerimizde paylaşıyoruz. Bugün Mısır`da İslam ve insanlığın geleceği şekilleniyor. Bu yönüyle Mısır halkı sadece İslam`ın değil, insanlığın da tarihini yazıyor." İfadeleri kullanıldı.

Mısır`daki darbenin İslam`a ve insanlığa vurulmak istenen bir darbe olduğuna dikkat çekilen mesajda Batı destekli darbenin "tek millet olmuş küfrün Allah`ın dini İslam ve Allah ile savaşı" olduğunun altı çizildi.Mesajda şu ifadelere yer verildi: " Tarih boyunca Allah ile, Allah`ın dini ile yaptığı savaşı kazanan olmamıştır. İslam ve Allah düşmanları her zaman kaybetmişlerdir. Bundan sonra da kaybedeceklerdir. Mısır`da tarih tekerrür ediyor. Mısır`ın Firavunları saltanatlarının yıkılacağı rüyasını gördükleri için İslam`ın çocuklarını katlediyorlar. Ama nafile! Musa`nın ve tüm peygamberlerin varisleri olan Müslümanlar Firavunların saltanatlarını yıkacak. Haftalardır meydanları doldurup darbeye karşı kahramanca direnen Mısır halkını takdir ediyor, mücadelelerini selamlıyor ve onları bu izzetli duruşlarından dolayı tebrik ediyoruz."

BEDENLERİMİZ İLE YANINIZDA OLMAYA HAZIRIZ

"Kahraman Mısır halkının şunu bilmesini istiyoruz ki her ne kadar bedenlerimizle onlarla değilsek de ruhlarımız ve dualarımızla Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız." İfadelerinin kullanıldığı açıklamada "Talep edildiğinde gelip bedenlerimizle de meydanlarda Mısırlı kardeşlerimizin yanında yer alacağımızı bilmelerini istiyoruz. Tüm Müslümanları ve vicdan sahibi insanları Mısır halkına destek vermeye davet ediyoruz."denildi. (Raif Acar-İLKHA)