MERSİN - Mezitli Belediyesi tarafından çalışanlarına yönelik olarak 29-31 Temmuz tarihleri arasında İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgilendirme eğitimi veriliyor.

 

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Haziran 2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kanunun 17. Maddesi uyarınca işveren, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlamakla yükümlü olup, söz konusu yükümlülük 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle başlamıştır. Çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almaları, bilinçli birer çalışan olmaları için gerekli eğitimleri veriyoruz. Çalışanlarımızın güvenliği bizim için her zaman önemlidir" dedi.

 

Öte yandan yönetmeliğin 5. maddesinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile ilgili olarak işverenin programın hazırlanması ve uygulanmasını, eğitimler için uygun yer araç ve gereçlerin temin edilmesini, çalışanların bu programlara katılmasını, program sonunda katılanlar için katılım belgesi düzenlenmesini sağlamakla yükümlü olacağı da belirtilmektedir denildi. (Osman Öksüz - İLKHA)