DİYARBAKIR- DTSO'nun açık havada düzenlediği iftar programına, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, başkan yardımcıları Şilan Elmas ve Metin Aslan ile Yönetim Kurulu Üyeleri' nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

DTSO Meclis Üyeleri ve personelinin de hazır bulunduğu iftar öncesinde kısa bir konuşma yapan DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, kentte yaşanan bir çok sorunun çözümünde iş dünyasının temsilcilerinin daha etkin rol oynamaları gerektiğini dile getirerek, davete iştirak eden katılımcıların kendilerini onurlandırdığını söyledi.

 

Bölgemizde ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere paralel olarak kendilerinin üzerindeki yükün arttığına dikkat çeken Birtane, 'Bölge odaları ve borsaları, bölgesel olarak zekice işbirlikleri yaparak ortak hareket etme zemini yaratmalılar. Bölge odalarının örgütlenerek birlikte hareket etmesi ve merkezi hükümete bazı taleplerimizi bu yapı üzerinden götürmek gibi bir çalışmamız var. Umarım başarılı oluruz ve bölgemizi kalkındıracak hizmetlerde bulunuruz' dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşanan arazi kavgası sonucu 8 kişinin yaşamını yitirmesine de değinen Birtane, "Çok üzücü bir olaydır. Mirastan kaynaklı arazi kavgasında 8 kişi vahşice katledildi. Daha önce karakola intikal etmiş olan bir anlaşmazlık söz konusu. Dolayısıyla eğer devlet buralarda hâkimse, önlemini alması ve ölümleri önlemesi gerekirdi. Aslında bizler de kendi gücümüz oranında bu tür olayların olmaması için önlemler almalıyız" ifadelerine yer verdi.

 

Ramazan Ayı'nın kutsallığına değinen Birtane, Ramazan'ın, barış sürecinin adil ve halkların yararına sonuçlanmasına vesile olmasını diledi.

 

İftar yemeğinin ardından, Diyarbakır'daki iş dünyası ve STK temsilcilerinin geçtiğimiz haftalarda oluşturduğu ve dönem sözcülüğünü DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar'ın yaptığı İş Konseyi, bir araya gelerek gelişmelere ilişkin görüş alış verişinde bulundu. (Emrullah Araz-İLKHA)