BATMAN - Sosyal riski azaltma projesi kapsamında ödenen çocuk maaşı, adeta çileye dönüşmüş durumda. 30-35 TL çocuk maaşı yardımı alabilmek için saatlerce sıcağın altında bekleyen kadınlar, duruma tepki göstererek yetkililerin bu soruna el atmalarını istediler.

 

Batman'da bulunan PTT şubeleri önünde 30-35 TL çocuk maaşı alabilmek uğruna kimisi saatlerce ve kimisi ise günlerce bekleyen kadınlar, yaşanan durumun kendilerini rencide ettiğini kaydetti.

 

2 ayda bir kız çocuğu için 35, erkek çocuğu için ise 30 TL olarak verilen para yardımını almak için sabahın saat 5'inden beri sırada beklediklerini ifade eden kadınlar, "Çocuklarımız için verilen para iyidir ama 2 ayda bir para almak için saatlerce kuyruklarda beklemek zor. 45 dereceyi bulan sıcakların altında para alabilmek uğruna beklemek zorunda kalıyoruz. İhtiyacımız olmasaydı bu para için bu kadar rezaleti çekemezdik. Büyüklerimiz bu durumu görmüyorlar mı? Yaşanan bu duruma müdahale etmelerini istiyoruz" dediler.

 

Çocuk maaşı ile birlikte 6 ayda bir 0-6 yaş arasındaki çocukların aşı parasını da aldıklarını belirten kadınlar, çoğu zaman 15 güne kadar kendilerine sıra gelmediğini ve bu yüzden mağdur olduklarını söylediler.

 

Sıcaklarda beklemenin bir işkence olduğunu söyleyen kadınlar, "Sıcaklarda saatlerce beklemek bir işkencedir. Devlet yetkilileri bu sorunu bir an önce çözsünler. Bizler çok üzülüyoruz yaşanan bu durumdan. Bize verilen maaşa itiraz etmek istemiyoruz ama günlerce bu parayı alabilmek için beklemek bizleri utandırıyor. Hükümetten bu rezaletimizi görmelerini ve buna bir çare bulmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandılar. (M.Fatih Akgül - İLKHA)