DİYARBAKIR - Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri (DKHB) Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yemekhanesinde basına verdiği iftar ile bir araya geldi.


Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Kurtoğlu, göreve geldiğinden itibaren gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.


Kadınlara özgü hazırlanan ameliyat ortamı hakkında bilgi veren Kurtoğlu, "Birçok bayan özellikle bu ameliyathaneyi tercih ediyor. Algoloji (Ağrı) Polikliniği'ni hizmete açtık. Bunu yanı sıra Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıları Hastanesi bahçesinde hayırseverlerin desteği ile mescit açtık. Yine doğumevinde 13 yataklı bir anne oteli açtık" dedi.


Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yanık ünitesi kurduklarını ve bitmek bilmeyen asansör sorunun çözüme kavuştuğunu ifade eden Kurtoğlu, "İhalesi yapılarak yapımı tamamlanan asansörlerimizden 4 tanesini kullanıma açtık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ nakli birimi kayıt altına aldığı 413 bağışla Türkiye birincisi oldu. Ayrıca Organ nakli birimimiz bir haftada 3 ayrı böbrek nakli yaptı" ifadelerinin kullandı.


İftara katılan Güneydoğu Genç İş adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, Demokratik Ofis-Sen Mardin İl Başkanı M. Veysi Yılmaz, Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği (DİGİKAD) Başkanı Dr. Gülşen Duran, Diyarbakır İmam Hatip Yaşatma Derneği Başkanı Selami Ay ve Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Bahri Çakabay çalışmalarından ötürü, Kurtoğlu'na plaket verdiler. (M. Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)