İşgalci terör rejiminin, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren STK temsilcileri, Kudüs'ün unutulmaması gerektiğini dile getirerek Müslümanları birlik ve beraberliğe davet etti.

Halkından devlet yetkilisine kadar herkesin Kudüs için harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen STK temsilcileri, yeni bir Mavi Marmara Gemisi ile Gazze'ye gitmek istediklerini söyledi.

İslam ümmetinin yeteri kadar tepki göstermediği için Kudüs'e saldırılar olduğunu vurgulayan STK temsilcileri, Müslümanların artık ayağı kalkması gerektiğini belirtti.

"Kudüs'ü unutmamız gerekiyor"

Eyüp Yaşar

Özellikle devletin ve hükümetin Kudüs davası için adımlar atması gerektiğini ifade eden Yedibaşak İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi ve Mavi Marmara Gazisi Eyüp Yaşar, "Günü gününden Müslümanlar birlik olsaydı zalimler bu cesareti bulamazdı. 7 milyon kişi israilde yaşıyor ama orası israil değil Filistin topraklarıdır. Kudüs'ü unutmamız gerekiyor. Kudüs'ü sürekli gündemde tutmalıyız. Tüm STK'lar, halk olarak devletin, hükümetin ve yetkililerin bu konuya el atması gerekir ki daha güçlü olsun. Mavi Marmara Gemisi de zaten Filistin için harekete geçmişti. Mavi Marmara çok güzel bir girişim oldu. O yıl 6-7 gemi iken bir sonraki yıl 50 gemi ile girişimde bulunduk. Bu sefer de Yunanistan izin vermedi. İnşallah yine böyle bir organizasyon olur." dedi.

"Gündemimizde Gazze ve Kudüs olmalı"

Behçet Atila

Mavi Marmara Gazisi İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila, "1948'den beri tamamen işgal, hiçbir hakkı olmadığı halde terör eylemleriyle dünya kamuoyu onu 'devlet' olarak görüyor. Daha önce devlet değildi ve halen de devlet olarak görmüyoruz. Ne yazık ki ülkemiz de onlar ilk tanıyanlardanmış. O da ayrı bir yaramız. Maalesef İslam alemi yeterli tepkiyi ve direnişi gösteremediği için hala her yıl rutin olarak saldırılar devam ediyor. Gündemimizde Gazze ve Kudüs olmalı. İslam aleminin ittifak ettiği maalesef ender konulardan biridir." diye konuştu.

"Ortadoğu coğrafyasının sahibi Müslümanlardır"

Handan Karataş

Bir avuç siyonistlerin saldırılarına artık "Dur" denilmesi gerektiğini söyleyen El Birliği Derneği Başkanı Handan Karataş, "Kudüs kırmızı çizgimizdir. Kanayan yaramızdır, ilk kıblemizdir. Üzülmek nereye kadar? Müslüman ümmetinin ayağa kalkması gerekiyor. Müslümanların bir ve birlik olması gerekiyor. Bir avuç siyoniste karşı artık 'Dur' denilmeli. Ortadoğu coğrafyasının sahibi Müslümanlardır. Tek millet olan küfür siyonistlere destek oluyor ama İslam alemi nerde? Ayağa kalkmamız gerekiyor daha neyi bekliyoruz?" şeklinde konuştu. (İLKHA)