BİTLİS - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak için Bitlis'e geldi. Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın'ı makamında ziyaret eden Bakan Eker, ardından Bitlis Valiliği'ne geçti. Bakan Eker'i Valilik önünde Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Milli Eğitim Müdürü, Alay Komutanı ve Kurum amirleri karşıladı.

 

Ziyarette bir konuşma yapan Bakan Eker, çözüm süreciyle birlikte bölgenin de kalkınacağını belirterek, "Bakanlığımızın çalışmaları dâhilinde bölgeyi geziyoruz. Daha önce Bitlis'e gönderdiğimiz bürokratlarımız burada bir ön çalışma yaptılar. Sektörde çalışanlarla bir araya gelerek sayısal bir rakam ortaya koydular. Bizler inanıyoruz ki Doğu ve Güneydoğuda barış süreci başarıya ulaşırsa tarım ve hayvancılıkta bölge daha iyi bir yere gelecektir.

 

Bu bölgedeki insanlar da, barışa ve kardeşliğe duyduğu özlemi barış sürecine verdiği destekle ortaya koymuştur. Bizler hükümet olarak bu bölgenin kalkınması için çalışmalar yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz.

 

Bizim özelikle üzerinde durduğumuz noktalardan biri de tarımsal ve hayvansal ürünlerin geliştiği, işlendiği ve paketlendiği tesislerin yapılmasıdır. Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesini önemsiyoruz. Bitlis'te biten ve şuanda yapımı devam eden 62 adet tesisimiz bulunmaktadır. Bunların tamamı bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteğini sağlayarak yaptığı ve yapacağı tesislerdir" dedi.

 

Daha sonra Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bakan Eker'e ahlât yapımı baston hediye etti. Ardından Bakan Eker valilikten ayrıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)