KONYA-Mısırdaki katliamlara bir tepki de Konya Barosu'ndan geldi. Basın açıklamasında tepkilerini dile getiren Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kayacan, "Mısır'da halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'nın darbe ile devrilmesinin ardından, iradesine sahip çıkan insanların hedef alınarak öldürülmesi bizi derinden üzmüştür" ifadelerini kullandı.

 

Fevzi Kayacan, "Silah zoruyla iktidarı ele geçirenlerin halka verebilecekleri şey; kan, gözyaşı ve ölümdür. Darbeler konusunda deneyim sahibi olan ülkemizde de, çokça kan ve gözyaşı dökülerek nice canlar verilmişti. Mısır'da halkın iradesine sahip çıkma olgusu son derece önemlidir. Muvaffak olunması halinde bir daha bu ülkede seçilmişlerin silah zoruyla alaşağı edilemeyeceği tarihe not düşülecektir" vurgusunu yaptı.

 

Kayacan basın açıklamasını şu cümlelerle bitirdi, "Öte yandan bazı provokatif eylemlerle iç savaşın çıkarılması da an meselesidir. Görülüyor ki; demokrasinin darbeyle rafa kaldırılmasının ardından halka reva görülebilecek sonuç, maalesef katliam veya katliamlardır. Mısır'da yaşanan katliamı şiddetle kınıyor, tekrarlanmamasını ve bir an önce halkın iradesine saygı duyularak seçilmiş Muhammed Mursi'nin görevine devam etmesini diliyoruz." (İlyas Yavuz - İLKHA)