ŞIRNAK - Kısa süre önce Cizre`de kurulan ve şimdiden "mağdurların umut kapısı" olan Cizre Nuh Gıda Bankası Muhtaçlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan ayı nedeniyle gece gündüz yardımlarına devam ediyor.
 
Çalışmaları hakkında bilgi veren Yardım Komisyonu Başkanı Savaş Topal, "Malumunuz üzere dernek olarak yeni kurulduk. Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Nuh Gıda Bankası gönüllüleri, ekipler halinde geceli gündüzlü çalışıyor. Haliyle bize müracaat eden çok sayıda vatandaşımız gelip durumlarını, mağduriyetlerini beyan etmektedirler. Biz dernek olarak taleplerini, alıyoruz şuana kadar başvuru sayısı 8 bine dayandı ve isteklerini kabul edip sonraki aşamada derneğimizin yardım komisyonu tarafından 1. 2. ve 3. derece mağduriyet durumuna göre sıralıyoruz. Muhtaç aile tespit komisyonu tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak için Cizre`nin değerli hayırseverlerinden gelen yardımları biz de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hamdolsun, değerli Cizre halkı bu yardımları yapması için derneğimize teveccüh gösteriyor. Yardım finansmanını bu değerli Cizre halkı sağladığı için şimdiden kendilerine derneğimiz adına şükranlarımızı iletiriz" dedi.
 
Ramazan yardımları için seferberlik başlattı
Topal son olarak, Ramazanın sonuna kadar yüzlerce gönüllü üyeleriyle köy köy, mahalle mahalle, mezra mezra, dolaşarak tespit ettikleri ailelere gıda paketleri dağıtacaklarını söyledi.
 
Öte yandan Cizreli hayırsever esnaf ve işadamlarının gıda bankasına yardımları sürüyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever esnaf, 5 ton makarnayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Nuh Gıda Bankası yetkililerine teslim etti. (Abit Dündar - İLKHA)