AK Parti, milletvekili adaylarını açıklamasının ardından HÜDA PAR’dan kimlerin nerede hangi sırada aday gösterildiği de belli oldu.

HÜDA PAR Milletvekili adayları ve özgeçmişleri şu şekilde:

Zekeriya Yapıcıoğlu

1966 yılında Batman’da dünya gelen Yapıcıoğlu, 3 dönem HÜDA PAR Genel Başkanlığı yaptı. Hala partinin genel başkanlığını yürütüyor. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti listelerinden İstanbul 3. Bölge 4. Sırada yer aldı.

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir?
1966 yılında Batman'da doğan Yapıcıoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Zekeriya Yapıcıoğlu, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1990-2012 yılları arasında avukatlık yapan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın kurucuları arasında yerini aldı.

Yapıcıoğlu, 30 Haziran 2013'te Ankara'da yapılan 1. Olağan Büyük Kongre'de genel başkanlığa seçildi. Haziran 2015 seçimlerine Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak giren Yapıcıoğlu, daha sonra HÜDA PAR’ın 15 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı 2’nci Olağan Kongresi’nde tekrar genel başkanlığa seçildi.

HÜDA PAR'ın 4’üncü Olağan Büyük Kongresi’nde tekrar genel başkan seçilen Yapıcıoğlu, evli ve beş çocuk babasıdır.
Ayrıca Yapıcıoğlu iyi derecede Kürtçe ve İngilizce bilmektedir

 

Şehzade Demir

HÜDA PAR’ın kurucu üyelerinden olan Şehzade Demir, iki dönemdir partinin genel sekreterliğini yürütmekte. Demir, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti listelerinden Gaziantep’te 6’ncı sırada yer aldı

Şehzade Demir kimdir?

HÜDA PAR’ın kurucu üyelerinden olan Şehzade Demir, 1974 Şırnak/İdil doğumludur. İlkokulu Çığır köyünde, ortaokul ve lise eğitimini ise Nusaybin’de tamamladı.

Partinin kurulduğu 2012 yılına kadar ki yaşantısında çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde kamu yararına geniş bir yelpazede çalışmalarda bulundu. HÜDA PAR Genel Sekreterlik görevini iki dönemdir sürdüren Demir, parti kurulduğu günden beri aynı zamanda Genel idare Kurulu üyesi görevini sürdürmektedir.

Aynı zamanda gazeteci ve yazar olan Demir’in çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanmaya devam etmektedir. Eskişehir Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimi devam eden Demir, evli ve beş çocuk babasıdır.

 

Serkan Ramanlı

Partinin birçok kademesinde görev alan Ramanlı, 2018 seçimlerinde de HÜDA PAR'dan İstanbul Milletvekili adayı olmuştu. Ramanlı,14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti listelerinden Batman’da 2’nci sırada yer aldı.

Serkan Ramanlı kimdir?

HÜDA PAR bünyesinde siyaset yapmaya devam eden avukat Serkan Ramanlı, 1980 Batman doğumludur.

İlk, orta ve lise eğitimini Batman'da tamamlayan Ramanlı, Van 100 Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Batman Barosuna kayıtlı olan Ramanlı, uzun süre baro yönetiminde görev aldı. Partinin birçok kademesinde görev alan Ramanlı, Kongrede Genel İdare Kuruluna seçilirken, son değişiklikle Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Kürt meselesinin çözümüne yönelik çalışmaların da içinde olan Ramanlı, 2018 seçimlerinde HÜDA PAR'dan İstanbul Milletvekili adayı olmuştu. Evli ve iki çocuk babası olan Ramanlı, iyi derecede İngilizce, Kürtçe ve Arapça biliyor.

 

Faruk Dinç

Birçok yerel ve ulusal kanalda siyer ve sağlık programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Dinç, siyaset hayatına HÜDA PAR ile başladı. Dinç, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti listelerinden Mersin’den 4’üncü sırada yer aldı.

Faruk Dinç kimdir?
1985 yılında Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyünde doğdu. İlkokulu Pekmezciler köyünde, ortaokulu Dicle Kocaalan YİBO'da okudu. Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Dinç, birçok yerel ve ulusal kanalda siyer ve sağlık programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Siyaset hayatına HÜDA PAR'la başlayan Dinç, partisinin kurucu gençlik kolları başkanlığını üstlendi. HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Dinç, bir dönem Diyarbakır İl Başkanlığı görevini sürdürdü.

Evli ve 3 çocuk babası olan Dinç; Kürtçe, Zazaca ve İngilizce biliyor.