Vucic, başkent Belgrad'da Kosovalı Sırp temsilcilerle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kosova'nın güney ve kuzeyinde yaşayan Sırpların sorunları ve güvenlik durumlarını ele aldıklarını belirterek, "Oradaki durum oldukça zor. Bizi bekleyen tüm durumlar için ortak bir tutumda karar kılmak için konuştuk. Ortak hareket etmeye karar verdik" diye kaydetti.

Vucic, Kosova'da 23 Nisan’da Sırp yoğunluklu belediyelerde gerçekleştirilecek erken yerel seçime Kosovalı Sırpların katılmayacağını söyleyerek, Kosovalı Sırpları ilgilendiren tüm sorunlara ilişkin bir hafta sonra daha net bir tutumla kamuoyu karşısına çıkacaklarını belirtti.

Kosovalı Sırpların mevcut durumlarına ve Priştine yönetimine karşı büyük bir öfke ve memnuniyetsizlik duyduklarını söyleyen Vucic, "Uluslararası kurumların sessizliği karşısında da öfkeliler. Sırbistan'dan daha büyük ve anlamlı destek bekliyorlar" dedi.

Vucic, son dönemde Kosova'nın kuzeyindeki Sırpların gözaltına alınmasına yönelik, "Bu, Kosova'nın kuzeyinden Sırpları temizleme çabasıdır. Ben her zaman için barışın korunmasından yanayım. Nasıl ilerleyeceğini hepimiz göreceğiz" açıklamasını yaptı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin Kosovalı Sırpların güvenliğini tehlikeye attığını ileri süren Vucic, "Kosovalı Sırplar var olmaya devam edecek, orası onların vatanı, memleketi" dedi. (İLKHA)