Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "İzmit ve Kartepe ilçelerinde umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kumar oynattığının tespit edilmesi üzerine işletme sahipleri hakkında gerekli adli işlem başlatılmış, kumar oynayan 9 şahıs hakkında ise Kabahatler Kanunu hükümlerine göre idari işlemler başlatılmış ve 745 TL paraya el konulmuştur." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca uyuşturucu madde satışının önlenmesi için yapılan operasyonda 7 şüphelinin tutuklandığı bildirilen açıklamada, "Emniyet Müdürlüğümüzce uyuşturucu madde imal ve satışının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 24-25/03/2023 tarihlerinde ilimiz Körfez, İzmit ve Gebze ilçelerinde 4 farklı olayda toplam 16 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yapılan çalışmalarda;

783 gram Metamfetamin, 15 adet Sentetik Ecza, 3 gram Sentetikkannabinoid, 3,73 gram Esrar,2 adet Ruhsatsız Tabanca, Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 33.810TL para ele geçirilmiştir.

Yakalanan 8 şüpheli hakkında TCK 191 kapsamında işlem yapılarak serbest bırakılmıştır. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen toplam 8 şüpheli şahıs, Adli Makamlara mevcutlu olarak sevk edilmiş, M.B. isimli şahıs hakkında ev hapsi kararı verilmiş olup M.A.B.,  M.Y.,  H.P.,  B.A.,  A.C.,  R.E. ve Ö.Ş. isimli toplam 7 şüpheli şahıs ise tutuklanmıştır." bilgileri yer aldı. (İLKHA)