Şanlıurfa'nın tarihi camilerinden olan Mevlid-İ Halil Caminde imamlar tarafından okunan ve cami cemaatinin takip ettiği Kur'an'ı Kerim tilavetiyle "Mukabele" sünneti devam ediyor.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa'daki tüm camilerde mukabele heyecanı başladı.
Camilerde sabah, öğle ve ikindi namazlarının ardından genellikle hafızlar ya da cami imam hatibi tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile mukabele geleneği yaşatılıyor.
Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın tarihi camilerinden olan Mevlid-İ Halil Caminde İkindi namazının ardından okunan Kur'an'ı Kerim tilavetiyle asırlardır devam eden mukabele geleneği sürdürülüyor.
Mukabeleye katılanlar, kendi evlerinden getirdikleri Kur'an'ı Kerim ve rahleler ile Kur'an ziyafetine katılıyor.
Cami cemaati, Mukabele geleneği ile ilgili İLKHA'ya konuştu.
"İnşallah Rabbim Ramazan hürmetine bizi düzeltir"
Mukabele sünnetinin bir mucize olduğunu ifade eden Ahmet Polat, "Mukabele, Allah'ın bize vermiş olduğu mucizedir. Bu mucizelere iyi niyetle bakmadığımız zaman her türlü felaket başımıza gelir. Deprem, sel oldu ve hastalık çıktı ancak hala arlanmıyoruz. İnşallah Rabbim Ramazan hürmetine bizi düzeltir." dedi.
"Mukabele dinlemek için 11 ay bekledim"
Kur'an okuyunca kendini güvende hissettiğini söyleyen Muhammed Mustafa Server, "Kur'an'ı okurken içim rahatlıyor. Kendimi huzurlu, güvenli hissediyorum. Kendimi Kur'an'a bırakıyorum. Mukabele dinlemeye geliyorum. Mukabele dinlemek için 11 ay bekledim." diye konuştu.
"Kur'an'a sahip çıkacağız"
Kur'an okumanın olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Mahmut Şeker, "Günde 3 defa cüz dinliyorum. Allah rızası için Kur'an-ı Kerim dinliyoruz. Kur'an okumak mecburidir. Kur'an okunmazsa olmaz. Kur'an'a sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.
"Kur'an okurken yaşanılan duygu anlatılmaz"
Ömer Dursun ise "Ramazan ayı günahlardan arınma, dua, Kur'an okuma ve özellikle iyilik yapma ayıdır. Kur'an okurken yaşanılan duygu anlatılmaz. İnsanın kalbinde hissettiği bir duygudur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)