Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Adnan Menderes'in "Yeter artık, söz de karar da milletin" sloganıyla girdiği 14 Mayıs 1950'deki seçimlerde, 487 milletvekilinin 408'ini aldığını anımsattı.

2002 yılına kadar 75 yılda 60 hükümet kurulduğuna işaret eden Karahocagil, ortalama her hükümetin 1 yıl 2,5 ay görev yaptığını söyledi.

Karahocagil, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde iktidara gelen AK Parti'nin, 20 yılda 30 bin kilometre duble yolu, 650 kilometre tüneli, dünyanın en büyük köprülerini, dünyanın en büyük barajlarını, gölleri, göletleri, savunma sanayisinin yüzde 80 millileştirilmesini hayata geçirdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin mayıs ayında seçime gideceğini hatırlatan Karahocagil, "Kıbrıs'ta kapalı Maraş'ı açan, sayılamayacak çok hizmeti ülkeye, millete sunan dünya liderini bu büyük millet bırakmayacak. Sağcısı solcusu, Alevi'si Sünni'si, Türk'ü Kürt'ü, Çerkez'i Gürcü'sü, 'Sen ben yok, biz varız' diyerek, 14 Mayıs'ta, Recep Tayyip Erdoğan'ı, tekrar bu büyük milletin başına, başkomutan olarak seçecektir." ifadesini kullandı.