DOĞRUHABER/İLKHA

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, gazetemize yaptığı açıklamada, yaşanan büyük felaket sonrası çok büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilendiğini kaydetti. Bu büyük felakette bizi ayakta tutan şeyin dayanışma ruhu olduğuna vurgu yapan Kurtaran, şunları kaydetti: “Yüzyılın felaketi olarak isimlendirdiğimiz bu büyük depremden dolayı insanlık olarak çok büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterdik. Vicdan sahibi her insan sınırları tanımadan seferber olarak kardeşlerinin yardımına koştular. Bizlerde Umut Kervanı olarak tüm üye ve gönüllülerimizle genç ve yaşlı demeden depremin ilk anından itibaren sahada çalışmalara başladık. Çalışmanın ilk anında imkanlarımız ile yardımlarımızı ulaştırırken hayırseverlerimizin dayanışma ruhunun canlı olmasından dolayı yardımlar ilk günden itibaren hala gelmektedir. Günlük yüzbinlerce insana sıcak aş ve insani yardım malzemelerini ulaştırmanın yanında acıların paylaşılması depremzedelerimiz için moral kaynağı olmuştur. Üzüntüler paylaşıldıkça azalır. Bu anlamda bu büyük felakette bizi ayakta tutan dayanışma ruhumuz olmuştur.”

DEPREMZEDELERE HİZMET DEVAM EDİYOR

Depremin yaşandığı diğer illerde olduğu gibi Hatay’da da depremzedelere hizmet çalışmaları hız kesmiyor. Depremin yaralarını sarmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından bölgeye akın eden Umut Kervanı gönüllüleri, IHO EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli ile beraber bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor. Hatay’ın İskenderun ilçesinde Umut Kervanı'nın sıcak aş evinde çalışmalara katılan gönüllüler İLKHA muhabirine konuştu. Gönüllülerden mutfak sorumlusu Savcı Yıldırım, “Umut Kervanı Van gönüllüsü olarak Hatay’ın İskenderun ilçesine geldik. Yaklaşık bir haftadır mutfak sorumlusu olarak Umut Kervanı aş evindeyiz. 6 kişilik bir ekip olarak buraya geldik. Burada 3 öğün yemek yapıyoruz.” dedi.

“ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bölgede insanların çok zor durumda olduğuna değinen Yıldırım, “İnsanlar bin bir türlü sıkıntıya rağmen çadırda kalmaya çalışıyor. Yağmura çamura rağmen çadırda kalmak mecburiyetindeler. Çünkü sallantılar çok oluyor. Bu depremi yaşamış Vanlılar olarak acıyı bildiğimizden gönüllü olarak yardım için buraya geldik. Bir süre daha buradayız. İnşallah çalışmalarımız devam edecek. Yani elimizden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Rabbim yardım etsin.” ifadelerini kullandı.

“25 GÜNDÜR BURADAYIM”

Umut Kervanı Van'dan çalışmalara katılan altı kişilik ekipten Aşçı Harun Karabulut ise, “Umut Kervanı'na yardımcı olabilmek için Van’dan geldim. Van’da hem aş evim hem de lokantam var. Yaklaşık 25 gündür buradayım. Daha önce de Kahramanmaraş’a gittim.” şeklinde konuştu. Günlük çalışmaları hakkında bilgi veren Karabulut, şunları söyledi: “Sabah saat 6’da kalkıp namazımı kılıyorum, kahvaltı için yaklaşık 750-800 kişilik çorba hazırlıyorum. Öğle için yaklaşık 1200-1300, akşam da 1700-1800 kişilik yemek çıkarıyoruz. Arkadaşların destekleri ve hayırseverlerin yardımıyla Umut Kervanı bünyesinde çalışıyoruz. Allah verenden de yardımcı olandan da razı olsun. Van’da çocuklarımızı bırakarak geldik. Buradaki insanlarla dilimiz farklı da olsa dinimiz birdir. Gelen tüm depremzedelere burada yardımcı oluyoruz.”

“UMUT KERVANI’NDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Yapılan çalışmalara katkı sunan Umut Kervanı gönüllülerinden İzzettin Yılmaz da, “Ben İskenderunlu bir depremzedeyim. Umut Kervanına gönüllü olarak katıldım. Burada bulaşık yıkama görevi verdiler. Yeri geldiğinde bulaşık yıkıyor yeri geldiğinde aşçı abilerimize yardım ediyor ve yeri geldiğinde yemek dağıtıyorum. Elhamdülillah çok şükür ailece durumumuz iyi.” diye belirtti. Yapılan çalışmalardan dolayı Umut Kervanı’na teşekkür eden Yılmaz, “Umut Kervanı buraya geldi ve bizler de gönüllü olarak katıldık. Umut Kervanı insanlara yardım ediyor. Genel olarak herkese yemek vermeye, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umut Kervanı’ndan Allah razı olsun.” dedi. (İLKHA)