Buna göre, Akdeniz diyeti diye bilinen sebze ağırlıklı beslenme tarzı, genetik risk taşıyan kişilerde bile bunama olasılığını yaklaşık dörtte bir azaltıyor.

Akdeniz diyeti; sebzeler, kabuklu yemişler, kepekli tahıllar ve balık açısından zengin bir beslenme biçimi. Deniz ürünleri, meyve, sebze, kuruyemiş ve zeytinyağı Akdeniz diyetinde büyük yer kaplıyor.

Araştırma ekibinde de yer alan Shannon'a göre, Akdeniz diyetine yakın kişiler, genelde daha az kırmızı veya işlenmiş et tüketiyor.

Bu kişiler ayrıca tatlılar, hamur işleri, şekerli veya tatlandırılmış içeceklerden de uzak duruyor.

Uzmanlara göre bunama riskini azaltmanın diğer önemli yolları şu şekilde:

Yeterli uyku almak.

Kan basıncını kontrol etmek.

Sağlıklı kolesterol ve kan şekeri seviyelerine sahip olmak.