İSTANBUL - Ramazan Bayramı'nı memleketinde ya da İstanbul dışında geçirmek isteyenler, günler öncesinden otobüs firmalarına rezervasyon yaptırdı. Yaz tatili ile bayramın aynı zamana denk gelmesi otogardaki otobüs firmalarının da yüzünü güldürdü. Bayrama 15 gün kalmış olmasına rağmen otobüslerde biletlerin büyük çoğunluğu satıldı. Firmalar rezervasyon yaptırmak isteyenlere olumsuz cevap veriyor.


Bayram'dan bir hafta öncesi çok fazla yoğunluk olacağını ifade eden bir otobüs firmasının çalışanı Gökhan Dalgalı, "Çok fazla yoğunluğumuz var. Ağustos'un biri ile sekizi arası araçlarımız şu an dolu. Yolcuların çoğu günler öncesinden gidecekleri şehirler için yer ayırmış durumda. Elimizde otobüs olmadığı için ek sefer de yapamıyoruz. Yolcu çok ama yer yok. Bayram öncesinde bu yoğunluk olduğundan fiyatlara belli bir zam yapılıyor ama bayram sonrasında tekrar eski fiyatlarımıza dönüyoruz" diye konuştu.


Yaz ayları için uçak firmalarının kendilerini etkilemediğini söyleyen başka bir otobüs firması çalışanı Zafer Bayar, "Normal şartlarda uçakların promosyonları, uygun fiyata bilet satmaları bizleri pek de etkilemiyor. Çünkü uçaklarda fazla bagaj alınmadığı için pek tercih edilmiyor. Bizlere gelen yolcular genellikle elli ve üstü kilolarda bagaj getiriyorlar ama uçaklarda bunu almazlar ek ücret alırlar. Bilet fiyatlarımız çok olduğu için eleştiriliyor ama aslında çok normal fiyatlar. Benzin fiyatlarının bu kadar arttığı bir dönemde otobüs bilet fiyatları da gayet normal" dedi. (Erkan Yavuz/Enes Durmaz - İLKHA)