MERSİN- Mersin Teknopark Genel Kurul Toplantısı, Vali Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) içerisinde yer alan Teknopark Hizmet Binası'ndaki toplantıda konuşan Vali, teknoparkların önemine vurgu yaptı.

 

Teknoparkların ülkemizde yüksek katma değerli üretim açısından hazırlayıcı bir eşik olarak giderek öne çıktığına işaret eden Vali, "Teknoparklar Türkiye'nin stratejik hedeflerine ve kalkınma önceliklerine doğrudan katkı sağlayan, bununla bağlantılı olarak 2023 hedefleri ile örtüşen değerli kurumlardır. Bugün dünyada kalkınma ve gelişmeyi tanımlarken, her ülke yüksek katma değerli ürün gamına dönük bir üretim tercihini öne çıkartıyor. Sanayideki üretimi bilimsel gelişmelerle uyumlu gerçekleştirmek, talep doğrultusunda çeşitliliği elde etmek ve ülkelerin kalkınmasında stratejik hedef ve sektörlere yönelmek noktasında teknoparkların hazırlayıcı, sağlayıcı ve gerçekleştirici çok büyük katkıları vardır" dedi.

 

Kalkınma ile birlikte bilimsel bilgi temelinde ve sorgulanabilir ölçekteki gelişmenin düşünüldüğünü dile getiren Vali, "Mersin Tekpnopark, ölçek itibariyle süreciyle karşılaştırıldığında son derece başarılı, üretim gamı ve çeşitliliği ile ihracat açısından ülkemize ve Mersinimize değer katan bir merkez konumuna gelmiş bulunmaktadır. Tüm bunların yanında 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Mersin Teknopark'ın kuruluşundan günümüze 47 milyon 360 bin 44 TL'lik rakamla ilk kez kâr yapmıştır'' diye belirtti.

 

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken, toplantıya katılanlara, MEÜ içerisindeki zeytinlerin Teknopark bünyesinde işlenmesiyle elde edilen zeytinyağı hediye edildi. (Osman Öksüz-İLKHA)