MERSİN - Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Sabri Özbey, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşları ile belediye temsilcileri katıldı.

 

Gül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada "Okullar Hayat Olsun Projesi"nin hayata geçirilmesinde kent tarafından yürütülmekte olan "Açık Okul Projesi"nin esin kaynağı olduğunu belirterek, Mersin'de yürütülmekte olan "Açık Okul Projesi"nin Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulduğunu ifade etti.

 

Projenin Bakanlık tarafından beğenildiğini ve isminin değiştirilerek tüm Türkiye'de uygulanmasına karar verildiğini kaydeden Gül, hâlihazırda Türkiye çapında "Okullar Hayat Olsun" adıyla bu projenin uygulanmakta olduğunu dile getirdi.

 

Mersin'e eğitim kampüsü müjdesi!

Değişik tür ve derecedeki birden fazla okul ve kurumu içerisinde barındıran eğitim kampüsünün şehre kazandırılacağı müjdesini veren Gül, kampüslerin içerisinde pansiyon, yatakhane, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, spor alanları, rehberlik ve sağlık ünitesi, konferans salonu, çok amaçlı salon gibi birçok sosyal donatı alanının yer alacağını ve Mezitli ilçesi sınırlarında bulunan geniş bir alana yapımının planlandığını söyledi.

 

Konuşmanın ardından projeye ilişkin çalışmaların değerlendirildiği toplantıda ilçeler bazında yapılan faaliyetler ve hedefler görüşüldü. (Osman Öksüz-İLKHA)