BATMAN - Batman Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) Genel Başkanı Uğur Kapuci, Basında Sansürün Kaldırılışı'nın 105. Yıldönümünün bayram havasında kutlanamadığını ifade etti.


Basında Sansürün 24 Temmuz 1908 yılında kaldırıldığı ve 105 yıldır sansürün sözde kaldığını belirten Kapuci, 105 yıllık tarih boyunca basın üzerinde her zaman kara bulutların olduğunu ve gazetecilerin baskı altında çalıştıklarını söyledi.


Kapuci,"Basında sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümünde buruk bir sevinç içinde olan meslektaşlarımız, toplumun bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi, bağımsız ve tarafsız bir şekilde demokrasinin gelişmesi için uğraş vermektedir. Düşüncelerinden dolayı tutuklu bulunan meslektaşlarımız olduğu sürece bu günü bayram olarak kutlamak mümkün olmayacaktır. Gazeteciler fikir ve düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde kaldığı sürece demokrasiden, ifade özgürlüğünden ve bayramdan söz edemeyiz" dedi.


Doğruları her türlü baskılara rağmen yazacaklarını söyleyen Kapuci, yerel basın üzerinde de büyük bir baskı oluşturulmaya çalışıldığını, doğru ve tarafsız bir şekilde doğruları halka ulaştırmaya çalışan bütün meslektaşlarının yanında olduklarını ifade etti.


"Twitter'ı doğru kullanalım"
Twitter üzerinden halkı yanlış bilgilendiren ve yönlendirenlerin doğru işler yapmadığına vurgu da yapan Genel Başkan Kapuci, Sosyal medyanın yerinde kullanılması gerektiğine dikkat çekti. (Veysi Demir-İLKHA)