BİTLİS - Bitlis'in en eski mahallelerinden bir olan Gazibey (Sapkor) Mahallesi'nin son zamanlarda yaşanan ilgisizlikten dolayı hem tarihi dokusu yok oluyor, hem de alt yapı sorunları her geçen gün artarak devam ediyor.

 

Mahalle köy görünümünde

Köy görüntüsü vermeye başlayan mahallenin sorunları saymakla bitmiyor. Defalarca yetkililere yazılı ve şifahen başvurulmasına rağmen sorunlara duyarsız kalındığı söyleniyor. Yıkılan evler, duvarlar ve tarihi köprüler onarılmayı bekliyor.

 

Yetkililer halkın sorunlarına ilgisizdir

Mahallenin en büyük sorunlarının başında yolun geldiğini belirten Mahalle Muhtarı Yasin Kırboğa, seslerini yetkililere duyuramadıklarını, seslerini duyurdukları yetkililerin de ilgisiz kaldıklarını belirterek, "Yıllardır bu mahallenin sorunları bu şekil ortadadır. Yol olmadığından dolayı kış aylarının zahiresini halk sırtlarıyla veya kiraladıkları yük hayvanlarının sırtında taşımaktadırlar. Özelikle de kışlık yakacak ve evini onaran halkın taşıdığı malzemeyi götürmek hem zor hem de maliyeti yüksek oluyor. Muhtarı bulunduğum mahalle üvey evlat muamelesi görüyor. Birçok yol araç trafiğine kapalıdır. Ana yoldan uzak olan sokaklarımıza araç yolu istememize rağmen yıllardır bu konuda en ufak bir çalışma yapılmamıştır." dedi.

 

Seçimlerde verilen vaatler tutulmuyor

Her seçim döneminde kendilerine verilen yol sözlerinin bir türlü yerine getirilmediğini ifade eden Kırboğa, "15 yıldır mahallemizde yapılacak denen köprü atılan bir demir ile olduğu gibi durmaktadır. Her zaman vaatlerde bulunuluyor. Fakat bu vaatlerin hiçbiri yapılmıyor ve yalnızca söylemde kalıyor." diye konuştu.

 

Eğlenceye değil, hizmete ihtiyacımız var

Bitlis Belediyesi tarafından milyarlar harcanarak sosyal faaliyetler yapıldığı ve bu faaliyetlerin her geçen gün kentin sorunları gibi arttığını kaydeden, "Bizim eğlencelere değil, yollarımızın, kanalizasyonlarımızın, sularımızın ve sorunlarımızın giderilmesine ihtiyacımız var" ifadesinde bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)