Nusret Cephesi ile birlikte YPG`ye karşı savaşan Irak-Şam İslam Devleti PKK`ye yakın kaynaklarda geçen "Kürtlerin kanı helaldir" şeklindeki açıklamaların kendilerine ait olmadığını belirterek "Kürtler bizim kardeşimizdir. Kimi çevrelerin ve bir takım basın organlarının iddialarına kulak asmayın. Sorun kesinlikle ve kesinlikle Kürtlerle değildir. Sorun sadece ve sadece PKK iledir." dedi.
 
İşte Nusret Cephesi ile birlikte PKK`ye karşı savaşan Irak-Şam İslam Devleti`nin söz konusu açıklamasının tamamı:
 
Bismillahirrahmanirrahim

Hamd "Müminler ancak ve ancak kardeştir" diye buyuran Allahu Teâlâ`ya, salat ve selam "Arab`ın Acem`e (Arap olmayana), Acem`in Arab`a üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak Takva iledir" diye buyuran Allah resulünün üzerine olsun.
 
"PKK`nin ihaneti üzerine olaylar başladı"
Kısa süre önce Irak-Şam İslam Devleti ve Kürdistan İşçi Partisi (PKK) arasında yapılan anlaşmaya ihanet eden ve Tel Abyad da Emir Ebu Musab`ı tutuklamaya kalkışmaları sebebiyle yaşanan olaylarla ilgili olarak şunları söylemek isteriz;
 
"PKK Emir Musab`a iftira attı"
Şeyh Emir Ebu Musab yanındaki iki kişi ile beraber El-Yabise köyüne girdi. Sadece üç kişi olmalarına rağmen, onlara oradaki okulu yıkmak ve oraya kontrol noktası koymak için geldikleri iftirasını attılar. Üstelik Şeyh Emir Musab`ın Kürt komutanların hiçbirisiyle arasında hiçbir sorun yoktu. Fakat PKK uzun saatler boyunca Emiri ve iki arkadaşını kuşatma altında tuttu. Emirin üzerinde patlayıcı yelek olması sebebiyle onları esir almaya güç yetiremediler. Ardından ondan Tel Abyad`ı PKK`ye teslim etmesini istediler. O ise bunu reddetti. Aynı gece PKK Emirin yanındaki mücahitlerden ikisini yine bir ihanetle El-Cisr Mahallesi`nde öldürdü. İşte bu olay Irak-Şam İslam Devleti`ni Şeyh Emir Musab`ı kurtarmak ve PKK`yi civar köylere defetmek için harekete geçirdi.
 
"Sorunumuz Kürtlerle değil, PKK iledir"
Şunu tekrar tekrar vurguluyoruz ki, kimi çevrelerin ve bir takım basın organlarının iddialarına kulak asmayın. Sorun kesinlikle ve kesinlikle Kürtlerle değildir. Sorun sadece ve sadece PKK iledir.
 
"Kürtler bizim kardeşlerimizdir"
Tekrar tekrar hatırlatırız ki Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Onların mal can ve ırzlarını himaye etmeyi vaat ediyoruz. Savaş sebebiyle evlerini terk eden herkes evlerine dönsün.
 
"PKK Esed rejiminin paralı askeridir"
Yanında emanetler bulunan herkes PKK ile ilişkisi olmaması şartıyla İslam Devleti merkezlerine müracaat etsin. PKK ile beraber savaşmayın. Çünkü onlar Türkiye ve Kürdistan`dan gelen Esed rejiminin paralı askerleri ve ayrılıkçılardır. (Murat Burtaş - İLKHA)