BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliklerle ilgili açıklama yaptı.
Yönetmelikle Aile Hekimlerinin nöbet mağduriyetinin arttığını savunan Seven, "Objektif kriterler yerine subjektif kriterlerin öngörüldüğü Yönetmelikte yapılan değişiklikler Aile Hekimlerimizin beklentilerini karşılamaktan uzak olup, yeni düzenlemeler Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarının yaşadıkları mağduriyeti arttıracağı gibi, adaletsiz sonuçlara da neden olacağı aşikardır" ifadelerini kullandı.

 

Birinci basamakta yürütülmesi gereken tüm sağlık hizmetlerini vatandaşlara özveriyle sunmaya çalışan Aile Hekimlerinin zaten ağır olan iş yükünü de daha da arttıracak bu düzenlemelerin kabul edilemez olduğunu belirten Seven, Aile Hekimlerinin kendilerine kayıtlı olan vatandaşlara kaliteli koruyucu sağlık hizmetlerini verebilmeleri için, hastanelerde nöbet tutmamaları gerektiğini söyledi.

 

Sağlık Bakanlığı'nın bu yanlış uygulamasından bir an önce vazgeçmesi ve yaşanan bu mağduriyete en kısa sürede son vermesini isteyen Seven, "Sağlık-Sen olarak Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarının başta nöbet mağduriyeti olmak üzere çözüm bekleyen sorunlarının çözümü için girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)