HÜDA PAR parti sözcüsü Serkan Ramanlı seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu..

Serkan Ramanlı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağımızı ifade etmiştik bunu kamuouyuna paylaştık.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

Halkın iradesi milletin tercihi neresi olursa hepimiz saygı duyacağız elbette

İttifak görüşmeleri için sayın Cumhurbaşkanı tarafından sayın genel başkanımıza seçimlerde birlikte hareket etme teklifi gelmişti biz bunun somutlaşmasını beklemiştik nihayetinde belli aşamalardan sonra somut teklifler gelmeye başladı. Her iki parti kendi arasında bu görüşmeleri devam ettiriyordu, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem dolayısıyla görüşmelerimiz askıya alındı. Geçtiğimiz bu hafta görüşmeler tekrar hız kazandı. 

Yarın başkanlık divanımız var, arkadaşlarımızın almış olduğu önerileri, teklifleri sayın genel başkanımız bizimle paylaşacak. Divanda, bir karara varmış olursak bu kararı kamuoyuna deklara edeceğiz.

Cumhur ittifakı ile görüşmelerimizde olumsuz bir şey yok.

HÜDA PAR HANGİ ORTAK NOKTALARDA CUMHUR İTTİFAKI İLE BİRLEŞİYOR? 

Bizim temel noktamız hizmet.

Biz HÜDA PAR olarak mecliste temsil edilmeyi önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından böyle bir teklif alınca değerlendirmeye aldık.

Millet ittifakı kanadından herhangi bir görüme talebi var mı?

Millet ittifakından herhangi bir teklif almadık.

Millet ittifakında bulunur muydunuz?

Herkesin kendine göre dünya görüşü bir siyasi kavrayışı var elbette. Millet ittifakından bize herhangi bir teklif gelmedi. Biz ilkesel olarak şunu ifade etmiştik;  gelecek olan  teklifleri değerlendirebilirdik  fakat bu her gelen ittifak teklifini kabul edeceğimiz anlamına gelmez. Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi ilkelerimize ters düşecek bir ittifakta elbette ki yer almayacağız. Millet ittifakının oluşturan partilerin farklı bir dünya görünüşü var hepsini aynı potada görmek bir anlamda ontolojik olarak yanlış. Millet ittifakı ile herhangi bir görüşme gerçekleşmediği için faraziler üzerine konuşmanın anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Yarın genel idare kurulu toplantımız olacaktır.

Karar ne zaman açıklanacak?

İttifak kararımızı yarın 15.00'da kamuoyuna paylaşacağız.