Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce Bahçeli ardından Destici ile görüşmesinin ardından akıllara 'Cumhur İttifakı genişleyecek mi?' sorusunu getirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, saat 18.00’de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'ı ziyaret edecek.

Peki Cumhur İttifakında ittifaklar ne durumda ? AK Parti'nin seçim stratejisi ne olacak? Son anketlerde durum nasıl? CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova son kulis bilgilerini paylaştı. Canova'nın değerlendirmeleri şöyle;

İKİ PARTİDEN CUMHUR İTTİFAKI'NA YEŞİL IŞIK

"HÜDA PAR, Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Yeniden Refah Partisi... Tümüyle de görüşmeler devam ediyor. Dün zaten DSP ve Anavatan Partisi'nin yeşil ışık yaktığını ifade etmiştim. HÜDA PAR'ın neredeyse kesinleşti gibi. Yeniden Refah Partisi'ne bir teklif gitti. Çok yoğun bir çalışma var Yeniden Refah Partisi'nde. Edindiğim bilgilere göre bu teklif değerlendiriliyor. Hatta bu hafta 2 kez MYK toplantısı yapılıp bu teklif üzerinde partinin kurmaylarının konuştuğu, görüş alış verişinde bulunduğu ifade ediliyor. 'Kararımız bir kaç güne netleşir' mesajı var."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararnamesini imzaladıktan sonra HÜDA PAR'dan seçimle ilgili açıklama yapıldı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, HÜDA PAR Genel Merkezinde basın açıklaması yaparak, HÜDA PAR'ın seçim ile ilgili yol haritasını açıkladı.

"Diyarbakır'da HÜDA PAR Genel İdare Kurulu toplantısı yapılacak"

HÜDA PAR'ın seçimde ne yapacağıyla ilgili bilgiler veren Demir, "Öncelikle HÜDA PAR'ın ne yapacağı ile ilgili çok soru geliyor, çok soru soruluyor. Tekrar etmekte fayda var. Daha önce de Sayın Genel Başkanımız Zekeriya Bey birçok kez bu yönde açıklamalar yaptı. Hali hazırda devam eden bir süreç var. Doğrusu sona yaklaşıldı ancak tam olarak bitmiş demek için şu an erken. Bu anlamda sona doğru gidiliyor. Bir problem olduğunu da düşünmüyoruz. Ancak henüz bitmiş değil. Yarın Diyarbakır'da HÜDA PAR Genel İdare Kurulu toplantısı yapılacak. Bu toplantıda da seçim konusu, görüşmeler ve gelinen nokta masaya yatırılıp değerlendirilecek. Belki sonrasında Genel Başkan Zekeriya Bey bir açıklama yapabilir. Hatırlanacağı üzere daha önce Genel Başkanımız Zekeriya Bey bir iki televizyon programında, 'Bizim Cumhurbaşkanı adayımız olmayacak' şeklinde ifade etmişti. Yarınki toplantıda inşallah bu meseleler enine boyuna masaya yatırılacak." açıklamalarında bulundu.