Saadet Partisi, yarın dördüncü olağan genel kongresini yapacak. Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın vefatından sonra genel başkanlık koltuğuna kongreye kadar görev yapmak üzere Mustafa Kamalak oturmuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, kongre öncesi yaptığı açıklamada, "Bu kongre ile kırk yılı aşkın süredir ortaya konulan vatansever çıkışın, milli duruşun ne derece hayati ve anlamlı bir ikaz olduğuna, milletimizin milli irade özlemini taçlandıracak ikinci kırk yıl içinde neler yapılacağına şahit olacağız" dedi.

Aydın, toplumun kötünün iyisini seçmekle çözümü bulamayacağına vurgu yaparak, "Bugün, çözümün kötünün iyisini seçmekle gerçekleşmeyeceği, ancak iyiyi seçmekle şekilleneceği daha açık bir şekilde görülmektedir. Çünkü saadet arayışı, sadece ülke insanımızın değil, bütün insanlığın küresel bir arayışıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, Milli Görüş`ün 40 yıldır bu ülkeye hizmet ettiğini söyleyerek, "Bu kongre ile kırk yılı aşkın süredir ortaya konulan vatansever çıkışın, milli duruşun ne derece hayati ve anlamlı bir ikaz olduğuna, milletimizin milli irade özlemini taçlandıracak ikinci kırk yıl için de neler yapılacağına şahit olacağız" dedi.

Kongrede kimin veya kimlerin aday olacağı ile şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Seçimlerden sonra genel idare kurulu üyeleri ve il teşkilatlarıyla yoğun istişarelerin yapıldığı, genel başkan adayı ve genel idare kurulu üyelerinin yarın kongreden önce açıklanacağı bildirildi. Kulislerde ise Mustafa Kamalak`la devam edileceği, başta Fatih Erbakan olmak üzere gençlerden oluşan bir parti yönetimi oluşturulacağı konuşuluyor.

Öte yandan Ankara Spor Salonu`nda 17 Temmuz Pazar günü saat 10:00`da yapılacak büyük kongre için hazırlıklar tamamlandı. Kongreye il teşkilatlarından binlerce partilinin yanı sıra İslam Dünyasından da yoğun bir katılım olacağı bekleniyor.