1554:  Asıl adı Pîrî Muhyiddin b. Hacı Mehmed olan Pîrî Reis, vefat etti.

 1714: İngiliz mühendis Henry Mill, daktilo makinesinin patentini aldı.

1980: Maliye Bakanı İsmet Sezgin, dünyada yiyecek maddesi ithal etmeyen birkaç ülkesinden biri olan Türkiye'nin bu özelliğini, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu yıl kaybettiğini söyledi.

1993: Avrupa Birliği üyesi 15 ülke ile Türkiye arasında Gümrük Birliği Antlaşması Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın tarafından imzalandı. Büyük kazanımlar elde etmek için imzalanan sözde bu antlaşma ile Türkiye’nin AB ülkelerinin açık pazarı haline geldiği gerçeği uzun yıllar sonra anlaşılacaktı.

2008: CHP'nin üniversitelere başörtüsünü serbest bırakan düzenlemenin iptali için yaptığı başvuruyu Anayasa Mahkemesi kabul etti. Meclis Genel Kurulu’nda düzenleme 411 oyla kabul edilmişti. Hürriyet gazetesi, düzenlemeyi “411 el kaos için kalktı” ile manşetine taşımıştı.

2008: Kudüs merkezinde Siyon okuluna sızmayı başaran Filistinli bir Mücahid, 8 Siyonist’i öldürdü. Eylemi gerçekleştiren Mücahid saldırıda şehid oldu. Eylemi Hamas üstlendi. Siyonist rejim Hamas'ın bu başarılı operasyonu karşısında şok geçirirken tüm Filistinliler, sokaklara dökülerek sevinç gösterileri yaptılar.

2017: ABD Başkanı Donald Trump, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülkenin vatandaşlarına 3 ay yeni vize sınırlaması getiren düzenlemeyi imzaladı.

2019: Mardin’in Artuklu ilçesinde, istinat duvarının çökmesi sonucu tarihi bir mescid ortaya çıktı. Ortaya çıkan mescid, Cumhuriyet Dönemi’ndeki İttihat Terakki zihniyetinin cami ve İslam düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.