HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman'da Umut Kervanı'nın yardım çalışmalarına Diyarbakır'dan gönüllü olarak katılan ve yaptıkları çalışmalar sonrası ayağının kırılmasına rağmen hizmetten geri durmayan elektrik ve teknik işlerini yapan Uğur Açan'ı ziyaret etti.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası yaraların sarılması için STK'lar büyük uğraş veriyor. STK'ların yürüttüğü çalışmalarda hiçbir karşılık beklemeksizin gönüllüler de günlerdir deprem bölgelerindeki çalışmalara katılıyor.
Yaşanan yıkıcı afetten en çok etkilenen illerimizden biri olan Adıyaman'da ilk andan itibaren vatandaşlara el uzatmaya giden İslami yardım kuruluşlarından biri de Umut Kervanı Vakfı oldu. Umut Kervanı gönüllülerinden elektrik tesisatçısı Uğur Açan da Adıyaman'da çalıştığı sırada ayağının kırılmasına rağmen alçılı, kırık ayağı ile evine gitmek yerine depremzedelere yardım etmeye devam etti.
Vakfın hizmet gösterdiği alanlarda bölgesini terk etmeye gönlü el vermeyen elektrik ve teknik işleri yapan Açan'ı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yapılan fedakarlıkların tek kaynağının iman ve ihlasından kaynaklandığını belirtti.
"Burada epey elektrik işleri vardır ben tek ayakla olsam dahi bu işleri bitirmeden eve dönmem"
Ayağını alçıya aldıktan sonra Diyarbakır'a dönmek yerine işlerine kaldığı yerden devam etiğini belirten Açan, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim koordinasyon merkezimizin önünde bir çukur oluşmuştu. Bende diğer bir köşede elektrik kablosunu çektiğim esnada giden gelenlerin o çukura takılarak yere düştüklerini gördüm. Daha sonradan oluşan çukurun içine taş ve çakıl kurarak çukuru kapatmaya çalıştığım esnada üst üste bıraktığım taşlar ayağımın üzerine düştü ve ayağımın kırıldığını anladım ama hiç acı hissetmedim. Yanımda gönüllü olarak çalışan arkadaşıma ayağımın kırıldığını söyledim. Oradaki seyyar hastaneye gittik, doktorlar ayağıma baktı ve 'Senin ayağın sanki incinmiş ve sen kendi imkanların ile hastaneye gidersen daha iyi olur.' dedi. Ben de 'Hocam ayağımın kırılma sesi bana geldi ben biliyorum ayağım kırılmış.' dedim. O sırada Diyarbakır'dan gelen 112 acil servis ekibi bizi Adıyaman Araştırma Hastanesine götürdü. Film çektikten sonra doktor bana ayağımın kırıldığını söyledi."
Ayağının alçıya alınmasından sonra kendisine ayağının kırılması sebebiyle Diyarbakır'a gidebilirsin dendiğini belirten Açan, "Ben de 'Burada epey elektrik işleri vardır ben tek ayakla olsam dahi bu işleri bitirmeden dönmem.' dedim. Kaç gün daha Adıyaman'da çalıştım ve alçıdan dolayı ayağımda iltihaplanma oluşmuştu. Diyarbakır'a geldikten sonra doktora gittim. Kırık yerinde iltihaplanma oluştuğu için alçıyı çıkarıp ayağımın üzerine basmamak şartı ile ilaç tedavisine başladım." ifadelerini kullandı.
"Çoğu zengin bir gecede fakir oldu ama gönlü zengin olanların zenginliği devam eder"
Yaşanan depremin zor bir imtihan olduğunu belirten Dinç, "STK'lar başta olmak üzere yardımsever halkımız depremin ilk anında Adıyaman'a yetişti. Bir de o insanlar enkazlarda can kurtardılar. Rabbimiz bunların ecrini inşallah kat kat verecektir. Kim bu konuda ne yapmış ise Rabbim ecrini kat kat versin. Rabbim sizin de yaptığınız bu yardımseverlikten ve fedakarlıktan dolayı ecrinizi kat kat versin. Çoğu zengin bir gecede fakir oldu ama gönlü zengin olanlar deprem de olsa gidip bir çadırda da kalsa o fakir olmaz ve zenginliği devam eder. Gerçekten bu zor bir imtihandı ve Rabbim bir daha yaşatmasın." dedi. (İLKHA)