11 ilin etkilendiği depremin ardından başlatılan yardım seferberliğine Memur-Sen Bitlis Şubesi ve İHH kadın üyeleri tarafından kermes düzenlendi.

Kadın üyelerin kendi evlerinde yaptıkları yemeklerin sergilendiği kermese, Bitlis’te görev yapan memurlar da destek verdi.

2 gün boyunca devam eden kermesten elde edilecek gelir depremzedeler yararına kullanılacak.

Kermesin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Memur-Sen Bitlis Temsilcisi Cabir Durak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sadece 11 ilin acı yaşamadığını, Türkiye’nin 81 vilayetinin her bir hanesine bir acı olarak düştüğünü ifade etti.

Durak, “Özellikle bizler Memur-Sen ve İHH olarak ilimizde tüm Türkiye’ye her bir hanede bir ocakta pişirilen yemeği, yapılan tatlıyı bugün el birliği ile halkımızın hizmetine sunduk. Buradaki amaç tamamen bir vücut ve birlik beraberlik içinde oluşmuş olan bu deprem felaketine bir nebze olsun katkı sunmaktır. Rabbim bir daha bu acıyı göstermesin.” temennisinde bulundu.

Dayanışma içerisinde bugünleri atlatacaklarını belirten Durak, şunları kaydetti:

“Bugün Türkiye olarak asrın felaketi dediğimiz bu depremi, Allah’ın izniyle el birliği ile güç birliği ile birbirimize destek olarak bununda üstesinden geleceğiz. Bu manzara bize Türkiye’nin en zor zamanda dahi kenetlendiğini, bu manzara bizim birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. O yüzdendir ki buradan her bir haneden hazırlanarak getirilen bu yiyecekler aslında bu hizmete uzanan bir eldir. Bizlerde inşallah bugün Memur-Sen ve İHH olarak ilimizde bu birlik beraberliği göstererek, depremden zarar gören her bir haneye bir el uzatacak ve biz de sizinle beraberiz diyeceğiz.”

Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Filiz Erbek ise, “Bugün burada depremzedeler yararına kermes düzenledik. Öğlen yemeğine memurlarımız geldi, katılım oldukça iyi. Bir nebzede olsa yaraları sarabilirsek, ne mutlu bize. İHH olsun, Memur-Sen olsun kenetlendik. Birlikte inşallah azda olsa depremzedelerin yaralarını sarmak istiyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)