Haaretz’in aktardığına göre, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerindeki siyonist  yerel yetkili David Ben Zion'un, Twitter hesabından yaptığı ve Huvvara'nın "bugün yok edilmesi" çağrısında bulunan bir paylaşımını “neden beğendiği" sorulan Smotrich, bunu şöyle yanıtladı:

“Çünkü Huvvara beldesinin yeryüzünden silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence İsrail Devleti bunu yapmalı. Bu, Tanrı esirgesin, vatandaşın eliyle yapılmamalı.”

Bölge ülkeleriyle ''normalleştikçe'' zalimleşen siyonistlerin sözde bakanı Smotrich, “İsrail ordusu ve güvenlik güçlerinin, her terör eylemine karşı orantısız bir şekilde tepki vermesini desteklediğimi söyledim. Teröristler ve destekçileri anlayana kadar, atılan her bir taşa karşılık bölgedeki dükkanların kapanması; her molotof kokteyline karşılık teröristlerin ailelerinin tutuklanması ve sınır dışı edilmesi; her bir terör hücresine karşılık kuşatma ve acı bir bedel ödetilmesi gerekiyor.” dedi. 

Siyonist rejimle ilişki kurulmasının Filistinlilere karşı katliamın dozunu artıracağı uyarısına rağmen bölge ülkeleri siyonistlerle ''normalleşmeye'' devam ediyor.