Gerçekleştirilen programda konuşan Rektör Demir, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı öğrencilerinin, akademisyenler öncülüğünde ürettikleri sıvı sabunları deprem bölgelerine ulaştırdıklarını belirtti.
"Hijyen ihtiyacını gidermek için elimizdeki imkânları seferber ettik"
Depremin ilk gününden itibaren barınmanın ve beslenmenin ortaya çıkan en önemli sorunlardan olduğunu öngördüklerinin altını çizen Rektör Demir, üniversite yönetimi ve senatosu ile bir araya gelerek kurum olarak neler yapabileceklerine, ellerindeki imkânları deprem bölgelerine nasıl seferber edebileceklerine dair değerlendirmeler yaptıklarını dile getirdi.
"880 bidon sıvı sabunu vatandaşlarımıza ulaştırdık"
Batman Üniversitesinin akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencisiyle seferber olduğunu ve faydalı çalışmalar ürettiklerini vurgulayan Rektör Demir, konuşmasında şu bilgilere yer verdi:
"Depremin ardından bir hijyen sorunu oluşabileceği bilinciyle Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki sıvı sabun üretimini hızlandırmak için elimizdeki imkanları seferber ettik. Sıvı sabunları, ilk başta Adıyaman Kahta ilçesine, ikinci tırdaki sıvı sabunları da Malatya'ya gönderdik. Toplam 880 bidon sıvı sabunu vatandaşlarımıza ulaştırdık. Tabii tüm vatandaşlarımız, büyüklerimiz, küçüklerimiz bütün devlet kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız seferber oldular. İkinci ve üçüncü günden itibaren hijyen sorununun kendini gösterdiğini söyleyen yetkililerimiz, üniversitemizin bu anlamdaki duyarlılığından dolayı teşekkürlerini ifade ettiler. Ancak biz bunun bir vazife olduğunu ve teşekküre gerek olmadığını ilettik. Farklı birçok konuda çalışmalarımız oldu. Isınma, beslenme ve giyim konularında da yardım kampanyaları düzenledik. Çalışmalarımız tamamlanmadı. Batman Üniversitesi yaralara merhem olmak için gayret göstermeye devam ediyor."
" Evlatlarımızın eğitimlerini, geleceğimize faydalı olacak şekilde hep beraber koordine etmeliyiz"
Üniversitede gerçekleştirilen bazı çalışmalardan bahseden Rektör Demir, eğitimciler olarak sosyal rehabilitasyon konusunu da önemsediklerini dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti:
"Eğitim Bilimleri, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümlerindeki gönüllü öğretim elemanlarımız, deprem bölgelerinden Batman'a gelen çocukları yaş gruplarına ayırarak onlara, oyunlarla terapi yaptılar. Çocukların deprem travmalarını atlatmalarına ve deprem sonrası süreçte hayata tutunabilmelerine imkân tanıyacak, hayatlarına ışık olabilecek çalışmalar başlattılar. Bunda da büyük oranda başarılı olduğumuzu görüyoruz ve bu durum bize kurum olarak ayrı bir mutluluk veriyor. Bu aziz millet, bu necip millet ne badireler atlatmıştır. Bundan sonraki çalışmalarımızı da bu seferberlik içerisinde, bilimin ışığında ve ülkemizi yarınlara taşıyacak şekilde yapmalı ve evlatlarımızın eğitimlerini, geleceğimize faydalı olacak şekilde hep beraber koordine etmeliyiz."(İLKHA)