Bugün miladi 25 Cumartesi 2023, Hicri 1444 5 Şaban

Günün ayeti: Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının, çünkü kıyamet saatinin sarsıntısı büyük bir şeydir. (Hac: 1)

Günün hadisi: Kim, bir ilimden sorulur, o da bunu gizleyip söylemezse (Kıyamet günü) ateşten bir gem ile gemlenir. (Ebu Davud, Tirmizi)

Tarihten haberdar olmak için tarihte bugün neler yaşandı hep birlikte bakalım;

25 ŞUBAT 1836: Samuel Colt, ürettiği silahın (Colt tabanca) patentini aldı.

1925: Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nda değişiklik yapıldı.  Yapılan bu değişiklikle dindarlara yönelik kıyımlar hızlanmış oldu

1954: Cemal Abdunnasır, Mısır devlet başkanı oldu.

1964: Muhammed Ali, Dünya Boks Şampiyonu oldu.

1991: 14 Mayıs 1955 tarihinde Varşova'da, sekiz sosyalist ülkenin imzaladığı "Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Antlaşması" ile kurulan askeri ve siyasal birlik olan Varşova Paktı feshedildi. Pakt, Macaristan, Çekoslovakya ve Afganistan'ın işgalleri gibi önemli siyasal olaylarda askeri unsur olarak yer almıştır.

1991: Irak, Kuveyt'ten çekilme kararını açıkladı. İşgalci ABD ve işbirlikçilerinin başlattığı ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği "Çöl Fırtınası" harekâtı sona ermiş olsa da günümüze değin süren Irak’taki ABD işgali daha da kalıcı hale gelmiş oldu.

1994: Filistin’in el- Halil kentinde, İbrahim Camiine bir siyonistin açtığı ateş sonucu, 29 Filistinli şehid düştü, 125'i de yaralandı. Katil siyonist, öfkeli kalabalık tarafından linç edildi. Daha sonra çıkan protesto gösterilerinde ise 26 Filistinli daha şehid düştü.

2016: Aytaç Baran Davası'nın ilk duruşmasında, cinayet zanlısı mahkeme tarafından tahliye edildi.