1369: İbni Batuta vefat etti. İbni Batuta, İslam dünyasının en ünlü seyyahlarından biridir.

1495: Şehzade Cem öldü. Cem Sultan, Fatih Sultan Mehmet'in en küçük oğludur. Sultan Mehmet ölünce Cem Sultan, 2. Beyazıd ile taht kavgasına girdi ve kaybetti. Cem Sultan, hacca giden tek 'Osmanoğlu'dur. Başka hiçbir padişah veya şehzade hacca gitmemiştir. Cem Sultan'ın cesedi öldükten 4 yıl sonra Bursa'ya getirilerek gömülmüştür.

1945: Mısır başbakanı Ahmet Mahir Paşa parlamentoda öldürüldü. Mısır devlet başkanı Ahmet Mahir Paşa suikasti karanlık eller tarafından yapılan bir suikasttır. Suikasttan hemen önce Müslüman Kardeşler, parlamentoya girmek için seçimlere girer. Ancak bizzat İngiliz istihbarat raporlarında geçtiği üzere İngilizler ve Mısır hükümeti el ele vererek seçimlere hile karıştırmış ve Müslüman Kardeşlerin meclise girmesi engellenmiştir. Aynı tarihte Başbakanlığa getirilen Ahmet Mahir Paşa’ya suikast düzenlenir. Suikastın arkasında Müslüman kardeşler olduğu iddia edilir ve Kral Faruk’un onayı alınarak ülke genelinde Müslüman Kardeşlere karşı cadı avı başlatılır.

2006: Danimarka'da Hz. Muhammed (a.s.v)'e hakaret içeren karikatürleri yayımlayan Gazeteye “Basın Ödülü” verildi. Ödülün gerekçesinde "...bu ödül, ifade özgürlüğünü savunmak için aylardır canla başla sürdürdüğü direnişi için verildi” denildi. Dünya çapında krize neden olan söz konusu karikatürlerden dolayı Batı'dan herhangi bir özür gelmemekle beraber, alçak karikatür saldırısı her platformda destekçi bulmuştu.

2006: Kars-Digor'da 1993'te 17 kişinin ölümü 63 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın sanığı polisler 'meşru müdafaa' kararıyla beraat etti.

2006: Türkiye, idam cezasının barış zamanı dışında savaş ve savaş tehlikesi anında da kaldırılmasını öngören Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 13. protokolünü onayladı.

2008: 2004 yılında İngiltere'nin kontrolünde bulunan Amara şehri yakınlarındaki Ebu Naci askeri üssünde tutulan 20 Iraklı sivilin işkenceyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

2011: Cezayir'de 19 yıldır uygulanan olağanüstü hal kaldırıldı.

2012: İzmir Alaçatı'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 40 yaşındaki Nazım Alkan'ın bağışlanan yüz, kol ve bacakları Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan operasyonla iki hastaya nakledildi. Cengiz Gül'e yapılan nakil Türkiye'de ikinci, dünyada 22'nci yüz nakli oldu. Şevket Çavdar'a yapılan 2 kol ve 2 bacak nakli dünyadaki ilk 4 uzuv nakli oldu.

2016: Erzurum'un tanınan âlimlerimden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, tedavi gördüğü Erzurum Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.