Koordinasyon sorununa ilişkin raporda şu tespitler sıralandı:
"Soğuk zincir ile taşınması ve depolanması gereken ürünlerin bazı noktalarda havanın soğuk olması olumsuz riskleri görece azaltmış olsa da deprem alanlarında açıkta ve soğuk zincir kuralları takip edilmeden bulunduğu gözlenmiştir.
Bazı noktalarda sıcak yemek üretimleri başladıktan sonra alana ulaşan konserve vb. dayanıklı gıdalara ihtiyaç kalmadığı için bu ürünler âtıl durumda kalmıştır.
Alanda ve yardım dağıtım alanlarında STT ve TETT geçmiş ürünlerle karşılaşılmıştır. Bu, zaten bağışıklık ve sinir sistemleri zayıflamış olan depremzede ve yakınlarının, gıda zehirlenmesi ve gıda kaynaklı risklerle karşılaşmasına sebebiyet verebilecek bir durumdur."
Deprem bölgesinde tarihi geçmiş ürünler!
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgelerinde yaptıkları araştırmalara ilişkin rapor yayımladı.
21.02.2023 17:06:24 / Güncel