Hatay'ın İskenderun ilçesi Millet Parkı'nda Umut Kervanı Hatay tarafından kurulan aşevinde 6 bin kişişe 3 öğün yemek ikram ediliyor.

Hatay genelinde depremzedelere ulaşmak için çalışmalar yürüten yetkili ve gönüllüler, kendilerine ulaşan depremzedelerin ihtiyaçlarını hanelerine ulaştırıyor.

Umut Kervanı Hatay yetkilisi Necip Önder, "Hatay genelinde ekiplerimiz sahaya indikten sonra bize gelen telefonlar doğrultusunda halkımıza öncelikle ısınma, kuru erzak, su ihtiyacını karşılamaya çalıştık. Bu belki biraz zor oldu ama erzağın gelmesi durumunda halkımıza ancak yardım ediyorduk. Allah'a hamdolsun halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Halkın tepkisi güzeldir. İnşallah hayırseverlerden destek geldikçe halka daha çok ulaşmaya çalışacağız." dedi.

Her gün 6 bin kişiye 3 öğün sıcak aş hizmetlerinin olduğunu belirten Önder, "İskenderun merkezde millet parkında aş evimizi kurduk. Burada günlük 6 bin kişiye sıcak yemek yardımı yapıyoruz. İskenderun köylerine de halkın ihtiyacına göre paketler hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hatay genelinde ilçeleriyle beraber kuru erzak, yakacak, battaniye, çocuk giyimi ve temizlik ürünlerini ulaştırmaya çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)