Kahramanmaraş merkezli depremlerin 15'inci gününde de Umut Kervanı Vakfı başta olmak üzere, birçok yardım kuruluşu, depremzedelere yönelik sıcak aş ikramlarına devam ediyor.

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR ilk günkü gibi çardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen ve yardıma muhtaç illerde 3 öğün sıcak aş ve tüm ihtiyaçlar için yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesinde bir yandan enkaz çalışmaları sürerken, bir yandan da depremde etkilenen vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor.

Depremin ilk gününden itibaren yıkımın yaşandığı illerde aşevleri açan 4 kardeş yardım kuruluşu, depremzedelere sıcak yemek, gıda, soba, battaniye ve muhtelif ihtiyaç malzemesini dağıtıyor.

Yaptıkları yardım çalışmaları ile mağdur ve mazlumlara umut olan Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ve Yetimler Vakfı depremin ilk günlerinden itibaren çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor.  

Hayır kurumları adına İHO-EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, "Depremin 15'inci gününde Kahramanmaraş merkezdeyiz. Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR'ın beraber halkın hizmetine sunmuş olduğu aş evinde öğle yemeğimizin dağıtımını yaptık. Allah-u Teâlâ bir daha bu tür acıları yaşatmasın. Allah-u Teâlâ ümmeti Muhammed'i her türlü kaza, bela ve musibetlerden muhafaza etsin. Mağdur depremzedeler adına hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesinde şu anda ciddi cıdaya ihtiyaç var. Evi sağlam olanlar evlerine yerleşti. Marketler halen kapalı olduğu için gıda ve temizlik malzemelerine ihtiyaç var. Biz bunları hayırsever halkımızdan talep ediyoruz." dedi. (İLKHA)