HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yavuz, Adana'da deprem ve sonrası duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan depremle birlikte oluşturulan kriz masaları ve heyetleriyle depremin yıkıma uğrattığı illerde bulunan HÜDA PAR, Adana'da da enkaz yerleri, depremzedeler, arama kurtarma çalışmaları, mahalle muhtarlıkları, Sivil Toplum Kuruluşları AFAD, Kızılay ve birçok kuruma ziyaret gerçekleştirdi.

Açıklama öncesi yıkım yaşanan illerden Adana'ya gelen vatandaşların yerleştirildikleri yurtları ziyaret eden heyet, sorun ve sıkıntıları yerinde dinleyerek, notlar aldı.

Daha sonra Umut Kervanı'na geçen heyet, Dernek Başkanı Abidin Serin ve ekibine, sahada yardım faaliyeti yürüten tüm STK'lara teşekkür etti. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Serin, tüm STK'ların bu gibi durumlarda dirsek teması halinde, bir ve beraber hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Deprem sonrasında Adana'da gelen, arama kurtarma ve enkaz temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgedeki incelemelerini tamamlayan ve izlenimlerini aktaran Yavuz, 'Yaşanan bu acıya karşı milletimizin metanetli ve sabırlı duruşu takdir edilecek bir durum.' dedi.

"12 heyetle 12 farklı bölgede kriz masası oluşturduk"

Yaşanan depremde vefat eden vatandaşlara rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına da sabır dileyen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Veysel Yavuz, HÜDA PAR olarak 12 heyetle 12 farklı bölgede kriz masası oluşturduklarını söyledi.

"Yıkımların ve ölümlerin en çok olduğu enkaz bölgelerine gittik"

İncelemeler kapsamında Adana'ya geldiklerini ve temaslarda bulunduklarını ifade eden Yavuz, "Öncelikle afetin en şiddetli hissedilen, yıkımların ve ölümlerin en çok olduğu enkaz bölgelerine gittik. Oradaki enkaz çalışmalarını yerinde gördük. Yaşanan sıkıntı ve sorunlara karşı özellikle sivil toplum kuruluşlarının halkımızın, milletimizin yanında yer aldığını gördük. Afetin yaşandığı mahallelerde bir takım incelemelerde bulunduk ve mahalle muhtarlarıyla görüştük." şeklinde konuştu.

Yaşanan depremin etkilerinin yardımlaşma yoluyla aşılabileceğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Yaranın sarılması için bir seferberlik vardı"

"Yardımlaşma ve dayanışmayı da genel anlamda milletimizde müşahede ettik. Topyekûn bu yaranın sarılması için bir seferberlik vardı. Bununla birlikte yaşanan bu acıya karşı milletimizin metanetli ve sabırlı duruşu takdir edilecek bir yöndü. Rabbimiz böyle büyük afetleri milletimize ve insanlığa hiçbir zaman yaşatmasın." (İLKHA)