Kahramanmaraş'ta depremzedeler için Mardin'den bir tır dolusu soba ve odun gönderildi.

6 Şubat'ta merkezi Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından yarım faaliyetlerine başlayan Umut Kervanı, depremzedelere çadır, gıda, giyim ve batanniye gibi insani yardımın yanı sıra soba ve odun yardımında da bulunuyor.

Hava sıcaklığının zaman zaman eksi beşlere kadar düştüğü deprem bölgesinde soba ve odun ihtiyacını karşılamak için Mardin Umut Kervanı yardım seferberliği başlattı.

Yaptıkları yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Mardin Umut Kervanı Başkanı Abdullah Aziz Önen,  "Deprem olduktan hemen sonra Umut Kervanı olarak Mardin'de ve deprem bölgesinde çalışmalar başladık. Mardin Umut Kervanı olarak şimdiye kadar bir tır Kahramanmaraş'a, 2 tır Hatay'a ve bir tır da Suriye'ye yardım gönderdik. Bugün de Mardin'den 135 soba ile 16 ton meşe odununu Kahramanmaraş'ta bulunan kordinatörlüğümüze teslim ettik. Kondinatörlerimiz inşallah depremzedelere dağıtacaklar." dedi.

Hayırsverlere çağrıda bulunan Önen, "Deprem olduktan sonra herkes elinden geleni yaptı. Gıda, içecek ve giyim gibi. Bizde havalar çok soğuk olduğu için soba ve yakacak ihtiyacını gidermek için seferber olduk. Bu nedenle bir tır dolusu soba ve odun getirdik. Havalar hala çok saoğuk, hayırseverlere çağrımızı yineliyoruz." ifadelerini kullandı.  

Önen son olarak, "Rabbim bir daha böyle bir durumu bizlere yaşatmasın. Allah vefat edenlere rahmet, yaralılara da şifa versin inşallah." dedi. (İLKHA)