Depremden etkilenen ve birçok ilden Adana’ya gelen depremzede ailelere, hayırseverler Adana Umut Kervanı aracılığıyla gıda, giyim, battaniye, çocuk bezi ve ev ihtiyaçlarını ulaştırıyor.

Depremin ilk gününden itibaren Adana'da seferberlik ilan eden Umut Kervanı, tüm deprem bölgelerine insani yardım malzemesi gönderdi. Çalışmalarına devam Umut Kervanı, deprem bölgesinden Adana'ya gelen depremzede aileleri de yalnız bırakmadı.

Adana'ya; Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman‘dan çok sayıda depremzedenin geldiğini söyleyen Adana Umut Kervanı Dernek Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, "Gerek akrabası olanlar gerek çadırda kalanlar veya ev kiralayanlar oldu. Bu insanların evleri yıkılmış, göçük altında kalıp virane olmuş, hiçbir şeyleri yok. Her şeyleri orada, enkaz altında kaldı. Deprem esnasında üzerinde çıkarken ne varsa onunla gelmişler. Üzerindeki kıyafetinden başka hiçbir şeyleri yok. Bu insanlara bizim yardımcı olmamız gerekiyor." dedi.

Güçleri nispetinde ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Dizlek, "Çok büyük bir göç var ve imkânlar çok kısıtlı. Eğer hayırseverler bize yardımcı olurlarsa, biz bu insanların ihtiyacını giderebilirsek çok güzel olur. Bu felaket zamanında onlara yardımcı olmayacaksak, üst baş, sıcak bir aş ve evlerinde kalabilecekleri bir yatak olamayacaksak ne zaman olacağız?" diye konuştu.

Hayır sahiplerine seslenen Dizlek, şunları kaydetti: "Hep beraber bu felakette bu kardeşlerimize yardımcı olalım. Bizim başımıza da gelebilir, hep beraber insanlarımızın yaralarını sarmamız lazım. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Beraberce kardeşlerimize yardımcı olmalıyız diye düşünüyorum."

Yaşanan depremde 13 milyon insanın etkilendiğini, hüzünlendiğini ve Miraç Kandili'ninde bugünlere denk geldiğini ifade eden Dizlek, İdrak edilecek olan miraç kandilinin herkesin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)