Çavuşoğlu, "Bu süreçteki dayanışma ve destek için teşekkür ediyorum. NATO makamları ilk andan itibaren taleplerimizle hızla harekete geçti. Bugün bazı bölgesel konuları da değerlendirdik. Ukrayna'daki savaş, tahıl anlaşmasının uzatılması, nükleer santraldeki durum da gündemimizde oldu. Öncelik değil ama İsveç ve Finlandiya'nın üyelik sürecini de konuştuk" açıklamasında bulundu.

Stoltenberg ise şunları söyledi: "Bu aslında kurulduğunda beri NATO topraklarındaki en ölümcül felakettir. NATO adına başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. NATO'nun Türkiye ile dayanışma içinde bulunduğunu göstermek için burada bulunuyorum. NATO müttefikleri desteklerini vermeye devam ediyorlar.
Hem İsveç hem de Finlandiya'nın üyeliğini imzalamanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Her iki ülke de önemli adımlar attılar. Temel konu birlikte onaylanıp onaylanması değil temel konu en kısa sürede iki ülkenin de üye olmasıdır. Kutsal kitabın yakılmasının utanç verici bir eylem olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle şiddetle kınadım. İsveç hükümetinin kınamasının da olumlu olduğunu düşünüyorum.

Çavuşoğlu, Stoltenberg'e "Türkiye'nin başından beri izlediği tutum net. Endişelerimizin karşılanması gerekiyor. İki ülke bazı adımlar attı, inkâr etmedik. Olumlu adımları olumlu karşılıyoruz. Ama İsveç'in yükümlülüklerini yerine getirdiğini söylemek gerçekçi bir yaklaşım olmaz" yanıtını verdi.