10 ili doğrudan etkileyen Kahramanmaraş Merkezli depremin çocuklarda oluşturduğu olumsuz duyguları silmek ve meydana gelebilecek travmaların önüne geçebilmek amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı öğretim üyeleri ve bölüm öğrencilerinden oluşan ekipler kuruldu.
Ekipleri oluşturan Çocuk Gelişimi Programı hocaları ve öğrencileri, Üniversite Rektörlüğü koordinesinde Mardin’e gelen deprem mağduru ailelerin yerleştirildiği yurt ve otellere ziyaretlerde bulunarak çocuklara yönelik tanışma etkinliği, hikâye, sanat çalışması, müzik, oyun, drama ve benzeri destek etkinlikleri gerçekleştirmeye başladı.
Hikâye, sanat çalışması, müzik, oyun, drama etkinliklerine aileler de katılarak çocuklarıyla birlikte oyunlar oynadılar.
Özcoşar: Depremin çocuklara nasıl aktarılacağı ve yetişkinlerin çocuklara nasıl davranacağı önemli
Deprem gibi afetlerin çocuklar açısından en zorlayıcı tarafının yaşananların çocuklara nasıl aktarılacağı ve yetişkinlerin çocuklara nasıl davranacağı hususu olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, bu anlamda çocuklara yönelik gerçekleştirilecek etkinlikler, oyunlar ve benzeri aktivitelerin bu zorlukları aşmada oldukça önemli işlevlere sahip olduğunu ifade etti.
Deprem sonrası özellikle çocuklara yönelik yürütülecek destek çalışmalarının Deprem sürecinde yapılacak çalışma ve yardım faaliyetleri kadar önemli olduğunu kaydeden Rektör Özcoşar, bu sürecin ehil ve donanımlı kişiler ve kurumlar eliyle yürütülememesi durumunda çocuklarda ömür boyu sürecek kalıcı psikolojik sıkıntılar ve travmaların yaşanması tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekti.
Rektör Özcoşar, "Söz konusu etkinliklerin bu alanda çalışan profesyonel çalışanlar tarafından yapılması çocukların ruh sağlığının korunması ve iyileştirilmesi açısından son derece hayatidir." ifadelerini aktardı.
Bir hafta süreyle devam edecek şekilde planlanan destek etkinlikleri deprem sonrası Mardin’e gelen deprem mağduru ailelerin yerleştirildiği bütün yurt ve otellerde gerçekleştirilecek. (İLKHA)