Depremlerin meydana geldiği ilk andan itibaren Doha yönetimi, depremzedelere yardımların ulaştırılması için hava köprüsü kurdu. Resmi düzeydeki yardımların yanı sıra Katar'daki kuruluşlar da ayni ve nakdi yardım toplamak üzere kampanyalar başlattı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin talimatıyla ilgili kurum ve teşkilatlar, depremzedelere her türlü yardımın sunulması için harekete geçti.

Katar, devam eden yardım kampanyalarının yanı sıra bölgeye, arama kurtarma ekipleri, çadır, tıbbi malzemeler ve konteyner evler de gönderiyor.

Ülke genelinde destek ve dayanışma
Depremin ilk günü kurulan hava köprüsü kapsamında, Katar İç Güvenlik Gücü'ne (Lehviya) bağlı Uluslararası Arama Kurtarma ekibi, özel ekipmanlarıyla deprem bölgelerine hareket etti. Doha yönetimi bu çerçevede, tam donanımlı bir sahra hastanesi, tıbbi malzemeler, çadırlar, ısıtıcılar ve 12 araç taşıyan 4 uçak gönderdi.

Katar devlet televizyonunda 10 Şubat'ta canlı yayında düzenlenen yardım kampanyasında, Emir Şeyh Temim, 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulunurken, toplamda 168 milyon riyal (yaklaşık 46 milyon dolar) toplandı.